cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Posli z državo se splačajo: Za Rajka Pirnata ni krize

Deli na:
Posli z državo se splačajo: Za Rajka Pirnata ni krize

Foto: Bobo

Družbe Rajka Pirnata, ki jih ima skupaj s Senkom Pličaničem, ne poznajo krize.

Pravnemu multipraktiku in dežurnemu medijskemu razlagalcu pravnih zagat Rajku Pirnatu, ki naj bi v prihodnosti računal tudi na položaj ustavnega sodnika, tudi lani ni šlo slabo, razkrivajo javno objavljene bilance podjetij in inštitutov, ki jih obvladuje. Gre za DSJU, družba za svetovanje v javni upravi, Inštitut za javno upravo Consulting, Inštitut za javno upravo pri Pravni fakulteti v Ljubljani in Pravno svetovanje Rajko Pirnat, s. p.

Družbi DSJU, ki jo ima v solastništvu z ministrom za pravosodje v odstopu Senkom Pličaničem in je v štirih letih od urada za mladino dobila nekaj več kot 85 tisoč evrov, gre vse bolje. Predlani je imela 159.468 evrov prihodkov in 8.527 evrov dobička, lani že 226.410 evrov prihodkov in 121.816 evrov dobička. Družbo IJU Consulting sta s Pličaničem malo zanemarila: prihodki so se zmanjšali na 50 tisoč evrov, dobiček (47 tisoč evrov) pa je ostal na ravni prejšnjih let. Vendar ta družba Pirnatu in pravosodnemu ministru Pličaniču očitno služi za akumulacijo – bilančni dobiček znaša že 426.818 evrov.

Sicer se Pirnat »žrtvuje« tudi za univerzitetni pravni inštitut – Inštitut za javno upravo pri Pravni fakulteti v Ljubljani. Tudi tega vodi, od države pa je v desetletju dobil 7,1 milijona evrov, največ od ministrstva za okolje in prostor (1,2 milijona evrov). Poslovanje z državo se je v zadnjih letih malo zmanjšalo, vendar se mesečni zneski še vedno gibljejo med pet  tisoč in več kot 30 tisoč evri. Poleg tega ima Rajko Pirnat za pravno svetovanje tudi svoj s. p. Skratka kriza Pirnata in Pličaniča ni prav nič oplazila, rednemu profesorju na Pravni fakulteti v Ljubljani pa se še vedno ne zdi sporno, da je hkrati direktor javnega in zasebnega inštituta za javno upravo.