Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Dakićeva in Čerin ščitita Jakliča in prikrivata mnenje protikorupcijske komisije

Deli na:
Dakićeva in Čerin ščitita Jakliča in prikrivata mnenje protikorupcijske komisije

Foto: Arhiv Reporterja

Plagiatorstvo magistrskega dela direktorja Ljubljanskih lekarn Marka Jakliča negativno vpliva na integriteto položaja poslovodne osebe javnega zavoda, je ocenila komisija za preprečevanje korupcije (KPK). Ta je zato z dopisom, namenjenim vsem članom ljubljanskega mestnega sveta in sveta Javnega Zavoda Ljubljanske lekarne, oba organa pozvala, naj se opredelita do Jakličevega početja. Dopis je bil sicer poslan le Jadranki Dakić, predsednici sveta Javnega Zavoda Ljubljanske lekarne, in Alešu Čerinu, podžupanu MOL, ki opravlja funkcijo župana, z namenom, da oba o tem obvestita članstvi omenjenih svetov. Teden dni po tem, ko je bil dopis poslan, Dakićeva in Čerin pisma KPK še vedno nista posredovala svetnikom.

Svetniška skupna SDS v Mestnem svetu je dopis od komisije prejela na lastno zaprosilo, zdaj pa Dakićevo in Čerina sprašuje za razloge o prikrivanju dopisa in ju poziva, naj obravnavo o mnenju KPK uvrstita na naslednjo sejo sveta MOL. Za povrh v SDS svet Zavoda kakor tudi Mestni svet pozivajo k reviziji imenovanja Marka Jakliča za direktorja Zavoda Ljubljanske lekarne.

Povezava do dopisa KPK.
 
Poziv svetnikov SDS objavljamo v celoti:
 
Javni dopis 
vodje Svetniške skupine SDS v zvezi z dopisom KPK
 
Ljubljana, 30. januar 2012
 
Spoštovana ga. Dakić, predsednica sveta Javnega Zavoda Ljubljanske lekarne,
spoštovani g. Čerin, podžupan MOL, ki opravlja funkcijo župana!
 
V Svetniški skupini SDS smo na lastno zaprosilo prejeli dopis Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) v zvezi s ponovnim imenovanjem Marka Jakliča na čelo Zavoda LL, ki je bilo namenjeno vsem mestnim svetnikom MOL ter članom sveta Zavoda LL. 
 
KPK skladno s svojimi zakonskimi pristojnostmi oba organa (Mestni svet in svet Zavoda) poziva, da se v roku 30 dni opredelita in ocenita:
 
- škodljive posledice te odločitve za ugled funkcije oziroma položaja direktorja Javnega zavoda Lekarna Ljubljana, ker položaj zaseda oseba, ki ji je bil odvzet magistrski naziv,
 
- škodljive posledice te odločitve za ugled subjekta Javnega Zavoda Lekarna Ljubljana, ker ga vodi oseba, ki je ji je bil odvzet magistrski naziv.
 
KPK nas je obvestila, da je bil dopis namenjen vsem mestnim svetnikom in članom sveta Zavoda LL, prejel pa ga ni nihče razen obeh neposrednih naslovnikov. Dopis KPK je bil prejemnikom posredovan 23.1., povratnici pa sta bili podpisani 24.1.2012.
 
Danes, 30.1.2012, člani sveta Zavoda LL in mestni svetniki uradno o tem še nismo bili obveščeni.
 
Zavoljo tega se svetniška skupina SDS Ljubljana obrača na vas, ga. Dakić in g. Čerin, z javnim dopisom, v katerem vas sprašujemo za razloge o prikrivanju dopisa KPK. Kdaj ste, in ali sploh ste nameravali o tem dopisu obvestiti mestne svetnike ter člane sveta Zavoda? Kdo bo pripravil odzivno poročilo?
 
Glede na zahtevo KPK o pripravi pisnega odziva na dopis Komisije vas hkrati pozivamo, da dnevni red februarske seje Mestnega sveta skladno s 94. členom Poslovnika MOL razširite s točko 'Ocena škodljivih posledic za ugled funkcije direktorja Zavoda Ljubljanske lekarne in ugled Zavoda Ljubljanske lekarne zaradi ponovnega imenovanja Marka Jakliča' s predlogi za uvedbo nadzornih in disciplinskih postopkov skladno z zakoni, kodeksi ravnanja in načrtom integritete, kakor zapiše v svojem dopisu tudi KPK.
 
V svetniški skupini SDS pričakujemo, da bomo imeli mestni svetniki sedem dni pred sejo na mizi ustrezno gradivo, na podlagi katerega bomo lahko ocenili nastalo škodo za ugled in integriteto Zavoda LL ob zasledovanju javnega interesa, transparentnosti, vladavine prava in integritete javnega sektorja.
 
Na podlagi posredovanja Komisije za preprečevanje korupcije, kakor tudi zaradi burnih odzivov strokovne in laične javnosti v svetniški skupini SDS pozivamo svet Zavoda kakor tudi Mestni svet k reviziji imenovanja Marka Jakliča za direktorja Zavoda Ljubljanske lekarne in ponovitev javnega razpisa za imenovanje direktorja Zavoda LL, ki bo javnosti povrnil zaupanje v integriteto in ugled javnega zavoda.
 
S spoštovanjem,
 
Dragutin Mate
Vodja Svetniške skupine SDS