Revija Reporter
Slovenija

Cerarjeva usodna ženska: Razkol v lutkovnem gledališču SMC

Igor Kršinar

5. feb. 2017 20:00 Osveženo: 10:02 / 09. 8. 2017

Deli na:

Zadnji spor med premierjem Mirom Cerarjem in podpredsednikom DZ Milanom Brglezom je lahko začetek konca SMC, lahko pa zgolj še ena politična limonada za medije.

Ob izvolitvi svoje vlade je premier Miro Cerar napovedal konec politične nestabilnosti. Toda z sporom s predsednikom državnega zbora Milanom Brglezom daje vtis, da bo tudi SMC šla po poti Pozitivne Slovenije Zorana Jankovića in razpadla na dva dela. Kljub izredno agresivni propagandi, v kateri neuspehe prikazuje kot izjemne dosežke, hkrati pa deli izbranim skupinam predvolilne bombončke, ostaja Cerar najbolj amaterski premier v slovenski zgodovini. Lobiji, ki vladajo v ozadju namesto njega, so iz njegove vlade naredili lutkovno gledališče na Gregorčičevi.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o tem, zakaj Brglez ni pravi odpadnik kot Dobovšek; zakaj je najbolj verjetno, da bosta c Cerarjem zgladila medsebojne spore; o političarki SMC, ki nastopa v slogu severnokorejske televizijske napovedovalke; kako nam vlada in SMC umazano industrijo predstavljata kot uspeh; o volilnih bombončkih in klientelizmu; o novi ženski premierja Cerarja.