zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Brezplačno kosilo in visok honorar za občinske ocenjevalce ljubljanskih gostiln

Deli na:
Brezplačno kosilo in visok honorar za občinske ocenjevalce ljubljanskih gostiln

Foto: Primož Lavre

Z Zavodom za turizem Ljubljana naj bi pri ocenjevanju gostiln in trgovin sodelovali le uveljavljeni ocenjevalci, kljub temu na zavodu niso pripravljeni razkriti njihovih cenjenih imen.

Ob razkritju, da mestna občina Ljubljana izplačuje visoke honorarje za ustvarjanje mestnega glasila Ljubljana, v katerem je največkrat omenjen župan Zoran Janković ter njegovi podporniki, velja omeniti še druge zapravljive »akcije« mestnega županstva. Kot je v zadnjem uvodniku Znani neznanci v Dolce vita, reviji za hedoniste in svetovljane, zapisal njen odgovorni urednik Tomaž Sršen, Zavod za turizem Ljubljana vsaki dve leti nameni okrog 20.000 evrov samo za akcijo Ljubljanska kakovost; ker je projekt le prav malo nižji od 20.000 evrov, zanj ni potreben razpis.

Širši javnosti dokaj neznano akcijo, ki menda traja že 14 let, naj bi v sodelovanju z očetom, lastnikom podjetja Prospero, d. o. o., zasnovala dr. Maja Uran Maravić, profesorica na Turistici. Veljala naj bi za poznavalko kulinarike, čeprav se Tomaž Sršen sprašuje, kdo jo sploh pozna. Prav zato toliko bolj bode v oči, da ta »poznavalka kulinarike« organizira degustacijske skupine, ki pod vodstvom »izkušenih poznavalcev« ocenjujejo 78 gostiln v Ljubljani in 27 v okolici. Sršen, ki z nekaterimi novinarskimi kolegi v resnici sodi v krog uveljavljenih poznavalcev kulinarike, pravi, da ne pozna nikogar, ki bi sodeloval v tej akciji.

Prav ta zavod je lani začel še ocenjevanje 370 trgovin in osmih blagovnic, ocenjevalce pa je za prejetih 16.000 evrov vodila še ena »priznana« Marjeta Elizabeta Gregorčič Pertichino. Je odveč omeniti, kot pripominja Sršen, da štiri najbolj znane modnooblikovalske kronistke sploh še niso slišale zanjo? Ko je Sršen na Zavodu za turizem Ljubljana želel izvedeti za imena vseh »priznanih« ocenjevalcev, jih presenetljivo nikakor niso želeli razkriti. No, morda pa morajo to delovanje držati v tajnosti, kajti menda poleg brezplačnega kosila in »nakupljenih« oblačil dobijo za svoje »delo« še honorar(!), ugotavlja Tomaž Sršen.