1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Direktorica šempetrske bolnišnice Fikfakova ponudila odstop, ki pa ni bil sprejet

Deli na:
Direktorica šempetrske bolnišnice Fikfakova ponudila odstop, ki pa ni bil sprejet

Foto: TV Slovenija

Na včerajšnji seji sveta zavoda šempetrske bolnišnice je vodstvo seznanilo člane s poročilom o poslovanju javnega zavoda v lanskem letu. Poslovanje je bilo pozitivno, likvidnost bolnišnice je dobra, je po seji sveta zavoda povedala direktorica bolnišnice Nataša Fikfak.

"Viška imamo za okoli 13.000 evrov, kar je seveda za takšno bolnišnico malo, nismo pa bili negativni," je poudarila Fikfakova.

Poleg finančnega dela so v poročilu zajeti še strokovne pridobitve, investicije, kadrovska gibanja in uresničevanje programa.

Fikfakova je med večjimi spremembami omenila predvsem povečanje števila zaposlenih, do česar je prišlo tudi na račun odprtja urgentnega centra: "Niso bile vse nove zaposlitve uresničene v lanskem letu, večina jih je prišla letos."

Med večjimi investicijami je poleg dokončanja gradnje urgentnega centra omenila še urejanje odvodnje in gradnjo meteorne in fekalne kanalizacije, ki bo končana predvidoma letošnjega maja.

V lanskem letu je bolnišnici uspelo skrajšati čakalne dobe na nekaterih področjih z dodatnim delom in z dodatnimi zaposlitvami. Vendar pa so tam, kjer so se skrajšale, po besedah direktorice obravnavali večje število čakajočih bolnikov. "To je v tem trenutku dober signal za bolnišnico, ker pomeni, da nam pacienti zaupajo in da želijo biti obravnavani pri nas," je ob tem povedala direktorica bolnišnice.

Skrajšanje čakalnih dob je najbolj vidno pri ortopedskih operacijah, zato so v finančni načrt za letošnje leto že uvrstili predlog za izvedbo dodatnih operativnih posegov, ki bi potekali v popoldanskem času in preko vikenda z njihovim zaposlenim kadrom.

"Na ortopediji je najhitreje videti rešitve, kar pa se tiče kardiologije in ultrazvoka srca se nam obetajo boljši časi, ker se v bolnišnico vračajo specializanti po zaključku specializacije. Podobno velja tudi za področje revmatologije," je še povedala Fikfakova.

Seveda pa bolnišnico tudi v letošnjem letu čaka nekaj večjih investicij - poleg dokončne ureditve prostorov, ki so jih pridobili v kleti urgentnega centra tudi urejanje okolice bolnišnice in gradnja bolnišničnega oddelka za invalidno mladino v Stari gori.