Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Boštjan M. Turk odgovarja na tožbo: Luka Mesec se nenehno sklicuje na titoistični socializem

Deli na:
Boštjan M. Turk odgovarja na tožbo: Luka Mesec se nenehno sklicuje na titoistični socializem

Boštjan M. Turk in Luka Mesec. - Foto: Primož Lavre

Dr. Boštjan M. Turk poudarja, da s kolumno nikakor ni škodil ugledu politika Mesca. Članek je bil objavljen v času, ko je bila Levica dobesedno v vojni zoper podjetnike in svobodno gospodarsko pobudo. Nekateri uspešni podjetniki so napovedali preselitev firm v tujino, eden je to tudi storil.

Vodja stranke Levica Luka Mesec je vložil odškodninsko tožbo zoper kolumnista Reporterja Boštjana M. Turka. Več o tem na TEJ POVEZAVI.

Verbalno nasilje, grožnje z nacionalizacijo, besede zoper svobodo duha ... je Luka Mesec izrekal, to pa so prenesli mediji. Mesec ni le absolutno javna osebnost, pač pa ima celo pravico veta na vladne odločitve, ki ga premier upošteva. Vodja Levice in njegovi tovariši se nenehno sklicujejo na titoistični socializem, torej na komunistični totalitarizem. Komunizem je po zgodovinskih virih povzročil celo veliko več žrtev (sto milijonov) kot nacistični totalitarizem, saj je tudi trajal veliko dlje. Oba pa sta bila največjo zlo v zgodovini človeštva, je dodal Turk.


Če se Mesec nenehno sklicuje na komunizem, se implicitno sklicuje tudi na njegovega enojajčnega dvojčka – nacionalsocializem. Konec koncev sta Nemčija in Sovjetska zveza z okupacijo Poljske skupaj začela drugo svetovno vojno. Nacisti so sistem koncentracijskih taborišč posneli po vzoru sovjetskih gulagov. Eni so iztrebljali razredne sovražnike, drugi rasne. To mora Luka Mesec vedeti, poudarja Turk.



Morda je Mescu sicer še bližje Mussolinijev fašizem, ki je v bistvu korporativistični socializem. Podobno, kot želijo pri Levici nacionalizirati »velekapital«, je Hitler nacionaliziral in pokradel judovski velekapital. To so nadaljevali komunisti po letu 1945 zoper svoje razredne sovražnike. Kolumnist opozarja, da ni nikjer govoril o Luki Mescu kot o osebnosti, pač pa proti njegovemu promoviranju nekaterih za slovensko družbo katastrofalnih idej. Toda hkrati meni, da bo na sodišču v izrazito slabšem položaju od Mesca, saj slednji v Sloveniji predstavlja moč.

VEČ V TISKANEM REPORTERJU IN TRAFIKI24