viktor orban Svet24.si

Orban ne bo podrl Ukrajine, dokler ne zagotovijo ...

REPORTER 39_svet Svet24.si

Pogreb leta ljubljanske elite: kdo vse je prišel ...

DSD Necenzurirano

V zasebnem zdravstvu je denar: s prodajo klinike ...

nevenka cresnar pergar pogreb pl Reporter.si

Pogreb leta ljubljanske elite: kdo vse je prišel ...

primoz roglic pm Ekipa24.si

Res zapušča Jumbo-Vismo? Roglič v svojem slogu ...

Valter Kramar, Mojca Mavec, Ratatujci 1png Njena.si

Mojca Mavec zdaj z bivšim možem Ane Roš

krznar maribor Ekipa24.si

Se je Krznar res poslavljal od nogometašev? ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Bojan Požar je pred poslanci debelo lagal

Deli na:
Bojan Požar je pred poslanci debelo lagal

Bojan Požar med nastopom v DZ - Foto: TV Slovenija

Propadli politik Janševe satelitske stranke Bojan Požar je na včerajšnji seji odbora za kulturo debelo lagal in zavajal. Izjavil je namreč, da je »Reporter oziroma lastnik Reporterja v zadnjih letih po javno dostopnih podatkih od države dobil 3 milijone 600 tisoč evrov« ter da naj bi imel Reporter »nekaj sto izvodov naklade«.

Iz javno dostopnih podatkov aplikacije erar je razvidno, da je družba Reporter Media v vseh letih prejela 412.691 evrov javnih sredstev. Številka, o kateri je razpredal Požar, pa se nanaša na Radio Tednik Ptuj, ki je v vseh letih prejel 3.769.036 evrov javnih sredstev. Požar bodisi ne zna brati podatkov bodisi grdo laže z namenom škodovanja.

Erar - REPORTER MEDIA d.o.o.

Tudi glede naklade Reporterja Požar laže, saj je glede na razmere na trgu tiskanih medijev solidna. Upamo si trditi, da je precej višja od naklad strankarskih tednikov SDS in NSI Demokracije in Domovine.

So pa javni podatki o branosti spletnih strani, ki jih objavlja Slovenska oglaševalska zbornica. Ti kažejo, da ima spletna stran reporter.si večji obisk od Financ in Mladine. Podatkov o branosti Požarjevega portala in drugih strankarskih trobil SDS in NSI pa ni, ker se ne upajo dati izmeriti.

REZULTATI MOSS - VALUTNI PODATKI O OBISKANOSTI SPLETNIH MEST

Smo pa pred časom poročali, da je oddaje Faktor na TV3, ki jih je vodil Požar, gledalo le par tisoč gledalcev oziroma manj kot desetina odstotka vseh gledalcev, pri čemer so v raziskavo všteti tudi otroci, ki njegove oddaje skoraj zagotovo ne gledajo.

Ko Real Madrid postane vaški nogometni klub: oddajo Faktor Bojana Požarja spremlja le par tisoč gledalcev

Zato je bil Požar najmanj kompetenten gost včerajšnje seje odbora za kulturo, ki jo je bojkotirala opozicija. Razpravljali so namreč o medijski koncentraciji, pri čemer pa vladni poslanci in njihovi privrženci niti z besedo niso omenili Janševega propagandnega imperija, ki ga sestavljajo strankarska televizija, revija in cel kup portalov, ki se predstavljajo kot mediji. Nanj je denimo opozoril Domen Savič, ki je nastopil pred Požarjem.

Na koncu so koalicijski poslanci na odboru za kulturo z 10 glasovi za in nič proti izglasovali sklep, naj pristojni organi, zlasti Finančna uprava, podrobno preverijo »vse Odlazkove medijske nakupe/prodaje zadnjih pet let«, s čemer se je pohvalil Požar na tviterju. Med njimi naj bi bil tudi nakup oziroma prodaja Reporterja, od katere je sicer minilo že pet let in pol.

Seveda se ob tem zastavlja vprašanje, ali gre za zakonsko nedopusten pritisk na delo samostojnih državnih organov, med katerimi je tudi FURS, oziroma ali so lahko preiskave, ki jih je sprožila vladajoča politika, dejansko strokovne in politično nepristranske.

Še posebej, ker nanje Finančno upravo z delitvijo Požarjevega nastopa na tviterju poziva tudi Žan Mahnič, državni sekretar v kabinetu predsednika vlade Janeza Janše.