padavine, radarska, 16.8. Svet24.si

Nevihta se je iztrošila pred slovensko Obalo

hrvaška vojska, mig-21 Svet24.si

Hrvaška MiG-a prestregla letalo, ki je bilo na ...

15-pacnik vila-pl Necenzurirano

Tožilstvo želi zaseči bogataševo vilo na Bledu

slavko kmetic 2018 sta Reporter.si

Spolni predator iz dvigala: Slavko Kmetič, ...

mirjam poterbin luka doncic Ekipa24.si

Ste ju videli?! Dončićeva mama na dopustu uživa...

James Hetfield - Metallica Odkrito.si

Po 25 letih zapustil ženo!

damir krznar Ekipa24.si

Oglasil se je Damir Krznar in sporočil: Nisem še...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Reporter MAGAZIN: boj za posmrtno čast Ivana Krambergerja in fotografije luksuznih vil slovenskih bogatašev

Deli na:
Reporter MAGAZIN: boj za posmrtno čast Ivana Krambergerja in fotografije luksuznih vil slovenskih bogatašev

Reporter MAGAZIN, poletje 2022 - Foto: Naslovnica

Reporter MAGAZIN, posebna izdaja Reporterja, prinaša tri ekskluzivne intervjuje: z Vladom Kreslinom, Ireno Štaudohar in Urošem Lipuščkom. Naslovno zgodbo o boju za posmrtno čast Ivana Krambergerja in fotografije najbolj luksuznih vil slovenskih bogatašev. Reporter MAGAZIN - že pri vašem prodajalcu časopisov!

Vlado Kreslin je eden najpomembnejših in najbolj priljubljenih slovenskih avtorjev in izvajalcev. Številne njegove pesmi so skoraj ponarodele, nekatere pa so postale navdih za romane, filme in celo diplomske naloge. Pogosto ga imenujejo tudi slovenski Bob Dylan, a pravi, da mu je zaradi te (neustrezne) primerjave kar nerodno. Ne glede na to, s kom ga v tujini primerjajo, ostaja še vedno samosvoj, v svojem glasbenem izrazu unikaten, v poeziji globok in razmišljujoč. Tudi v tokratnem intervjuju smo strnili nekaj njegovih misli o glasbi, vojni, odnosih s samim seboj in drugimi in življenju kar tako.

Irena Štaudohar – dramaturginja, pisateljica in tista novinarka, ki najraje piše o naravi, živalih, na primer o žabah, o deževnikih in tudi o kosih. Piše še daljše in poglobljene članke o umetnosti in družbi. V svojem pisanju si pogosto zastavlja nevsakdanja vprašanja, kot so: zakaj smo vedno manj zbrani, kaj se je Voltaire naučil od Irokezov in kakšne barve je morje. Dokaj nenavadna izbira tematike za novinarja. A Irena ni samo novinarka, ki jo zanimajo dogodki in družbene spremembe, ne, Irena je novinarka z dodano vrednostjo. Fokuse svojega zanimanja najde povsod okoli sebe, največ pa v knjigah. Te zakladnice znanja in neskončnih zgodb so del njenega vsakdana, tako kot so voda, narava in zrak, ki ga dihamo.    

Idrijčan dr. Uroš Lipušček je politolog, novinar, urednik, publicist in zgodovinar. V večdesetletni novinarski karieri, med drugim je bil dolgoletni dopisnik RTV Slovenija iz ZDA in s Kitajskega, je dobil podroben uvid v mednarodne odnose. Opozarja na zaostajanje zahodne civilizacije, s čimer se bomo morali soočiti. Pravi, da je EU postala, kot kaže potek vojne v Ukrajini, v bistvu strateški privesek in vazal ZDA. Pojasnil je, kaj mu je rešilo življenje, ko se je prebijal skozi kurdske vojaške nadzorne točke v Iranu in kako je rešil tri ugrabljene jugoslovanske inženirje.

Razkošni domovi slovenskih bogatašev

Cene nepremičnin so v zadnjem obdobju v Sloveniji poletele v nebo, tudi med Slovenci pa so premožneži, ki so pripravljeni za svoj dom odšteti prek milijona evrov ali celo nekaj milijonov. Predstavljamo nekaj vil v tej kategoriji in njihovih novih ponosnih lastnikov. Tisto, kar pri hišah največ šteje, je poleg udobja predvsem lokacija.

Boj za posmrtno čast Ivana Krambergerja

Trideset let po umoru je ljudski politik in dobri človek iz Negove Ivan Kramberger, ki je pomembno zaznamoval slovensko pomlad in osamosvojitev, dobil svoj doprsni kip v Aleji velikih na Maistrovem trgu v Gornji Radgoni. Pred osnovno šolo v Negovi so mu pred 15 leti postavili spominsko obeležje, toda občina Gornja Radgona mu še vedno ni podelila posmrtnega statusa častnega občana. Prav tako dobrotnikovi svojci niso mogli prepričati predsednika države, da bi mu podelil posmrtno odlikovanje častni znak svobode.

V NOVEM REPORTER MAGAZINU ŠE KOPICA DRUGIH ZGODB