pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Bodočega poslanca SD Škoberneta so na laži ujeli celo mladi evropski socialisti

Deli na:
Bodočega poslanca SD Škoberneta so na laži ujeli celo mladi evropski socialisti

Foto: Facebook

Obtožba mladih evropskih socialistov, da je 27-letni Jan Škoberne, predsednik Mladega foruma iz Velenja, podmladka SD, šovinist, zanj ni najpomembnejša. Za prihodnjega poslanca, ki bi lahko nadomestil poslanko SD Andrejo Katič, ko bo potrjena za obrambno ministrico, bi moralo biti veliko bolj obremenjujoče to, da se je zlagal o razpletu incidenta z mladimi evropskimi socialisti (Ecosy), do katerega je prišlo leta 2012.

Zanj širša javnost ni izvedela, saj v vodstvu stranke SD in njegovem podmladku temu niso dali nobenega pomena, prav nasprotno. Na predlog vodstva SD je Škoberne po incidentu postal celo svetovalec Jerneja Pikala, nekdanjega šolskega ministra v vladi Alenke Bratušek, lani pa je kandidiral za poslanca (neuspešno) na listi SD. Lahko smo prepričani, da bi mediji vsakega iz opozicijskih vrst, ki bi si privoščil podobno kot Škoberne, zasledovali dan za dnem, dokler jim ga ne bi uspelo povsem politično uničiti.

Pismo z obtožbami na račun Jana Škoberneta, Jerneja Štromajerja in Davida Delakorde, prav tako članov Mladega foruma, je vodstvo Ecosy napisalo že konec poletja 2012, kmalu po incidentu na poletnem kampu mladih socialistov v hrvaški Savudriji. Tam je Škoberne grozil vodstvu mednarodne organizacije, jih označil za pič** in skupaj s članoma foruma s plakatom pozival moške člane, naj v Ecosyju prevzamejo pobudo namesto žensk. Pismo z opisom incidenta je šele dve leti kasneje prejel časnik Žurnal. Škoberne je obtožbe zanikal, češ da je pismo z obtožbami na njegov račun napisal nekdo iz Slovenije, trdil je tudi, da ni izrekel očitanih mu besed, to naj bi po pogovoru z njim ugotovili že v Ecosyju. »Z njimi še vedno dobro sodelujemo,« je dejal Škoberne. To je presenetilo Thomasa Maesa, generalnega sekretarja mladih evropskih socialistov. Škobernetovo izjavo je odločno demantiral: »Dogodki, opisani v pismu, so se zgodili. Bolj jasen ne morem biti. Čeprav s Slovenci pogosto komuniciramo, od incidenta s posamezniki, ki smo jih odstranili iz kampa, nismo imeli stikov. Če slovenska stran zanika, da se je incident zgodil, je to težava.«

Težava za Ecosy, a zagotovo ne za vodstvo SD. V stranki se branijo pred očitki z navajanjem, da gre za staro in že zdavnaj razjasnjeno zadevo, da je šlo za manipulacijo na eni in za metodološko provokacijo na drugi strani. Skupaj s Škobernetom so znova ponovili, da je partnersko z Ecosy od nekdaj zgledno in aktivno sodelujejo. Le zakaj potemtakem vodstvo Ecosy še naprej vztraja in opozarja na to, da je Škoberne povzročil incident seksistične in šovinistične narave?