slavko ivančič 1 Odkrito.si

Znan Primorec žaluje

miša molk3 Svet24.si

Miša Molk brez dlake na jeziku o Zali in Gašperju

zemlja Petisvet.si

Astrološka napoved Berna Jurečiča od 20. do 27....

zala kralj, gašper šantl, evrovizija 2019, pesem evrovizije 2019 Svet24.si

Odzivi na slovenski nastop: Pomežikni trikrat, ...

horoskop_astrologija_zodiak Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 19. maja

madonna Njena.si

Madonna v središču škandala na Evroviziji

jadranka lisjak Njena.si

Od Jadranke hočejo samo seks, raje je samska

Slovenija

Vodenje policije prevzema Tatjana Bobnar

Deli na:
Vodenje policije prevzema Tatjana Bobnar

Foto: bobo - Tatjana Bobnar

Novoimenovana generalna direktorica policije Tatjana Bobnar bo danes na slovesnosti na policijski akademiji v Tacnu prevzela vodenje slovenskih modrih uniform. Vlada jo je imenovala v sredo za dobo petih let z možnostjo ponovnega imenovanja. Pred tem je policijo dva meseca vodila kot vršilka dolžnosti.

Pred dobrima dvema mesecema, 4. oktobra, je vlada s položaja razrešila takratnega generalnega direktorja policije Simona Veličkega. Za vršilko dolžnosti so imenovali Bobnarjevo, ki je bila dotlej namestnica Veličkega. Razrešitev generalnega direktorja policije je vladi predlagal minister za notranje zadeve Poklukar. Ta sicer javno ni pojasnil, zakaj se je odločil za zamenjavo Veličkega, neuradno pa je bilo slišati, da gre za nekompatibilnost med njima.

Da ima dobro mnenje o Bobnarjevi, je v nedavnem intervjuju za STA dejal tudi predsednik vlade Marjan Šarec. "Moje osebno mnenje pa je, da je izjemno sposobna, da je, kolikor sem jo imel priložnost spoznati, izjemno sistematična in zna tudi dati povelje, kar je v hierarhični organizaciji, kot sta policija in vojska, pomembno," je dejal.

Na razpis za generalnega direktorja policije so sicer prispele tri prijave, dve sta bili pravočasni in pravilni. Poleg Bobnarjeve se je za vodenje policije potegoval tudi komandir koprske postaje prometne policije Mitja Palčič.

V kratkem bo znano tudi, kdo bo v prihodnje vodil Nacionalni preiskovalni urad, sedanjemu direktorju Darku Majheniču se namreč mandat izteka. Po neuradnih informacijah časnika Dnevnik so se na razpis prijavili trije predstavniki policije, poleg Majheniča še vodja sektorja za gospodarsko kriminaliteto na generalni policijski upravi Dušan Florjančič in višji kriminalistični inšpektor preiskovalec NPU Mitja Gregorc, namestnik predsednika komisije za preprečevanje korupcije Igor Lamberger in odpuščeni šef operative pri Slovenski obveščevalno-varnostni agenciji Aleš Hohnjec.

Loading...