Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Bo državnemu svetu le dovoljeno kupiti nov avtomobil?

Deli na:

Odbor za pravosodje, javno upravo in lokalno samoupravo je na današnji nujni seji sklenil poslancem predlagati, naj državnemu svetu dovolijo nakup novega avtomobila in dveh računalniških strežnikov. Prav tako jim predlaga, naj dovolijo najem prostorov in nakup računalniške opreme za DZ.

Odbor je namreč na današnji nujni seji obravnaval odloke o načrtu ravnanja s stvarnim premoženjem državnega sveta, ustavnega sodišča in državnega zbora v letu 2012. Pri tem je brez razprave sklenil, naj poslanci državnemu svetu odobrijo nakup službenega avtomobila v vrednosti 33.360 evrov in dveh računalniških strežnikov v višini 15.760 evrov.

Dosedanji službeni avtomobil je bil namreč ukraden, najem novega vozila pa je po besedah predstavnika državnega sveta predrag. Državni svet je sicer za omenjeni avtomobil pred kratkim izvedel javno naročilo, na koncu pa je med dvema ponudbama izbral mercedes-benz E 250 CDI 4matic.

Odbor je sklenil poslancem tudi predlagati, naj DZ dovolijo najem prostorov na Tomšičevi in Beethovnovi ulici ter najem parkirnih prostorov na Trgu republike in na Kongresnem trgu v skupni vrednosti 468.440 evrov. Hkrati je sklenil poslancem predlagati, naj DZ dovolijo nakup računalniške opreme v višini 545.000 evrov (gre za prenovo požarnih pregrad in strežnikov, hrbtenice omrežja in vključitev uporabniških vsebin na spletni portal).

Pri odloku o načrtu ravnanja s stvarnim premoženjem ustavnega sodišča pa so člani odbora sklenili DZ predlagati, naj mu dovoli oddajo devetih službenih stanovanj uslužbencev ustavnega sodišča za skupno najemnino v višini nekaj manj kot 2000 evrov.