pozar2.resized Svet24.si

FOTO: Velika hala je gorela kot bakla

IMG-1488434172d8b4131d30e792e08badfd-V Svet24.si

FOTO: Huda nesreča na gorenjski avtocesti: ...

marinka-pečjak Svet24.si

Pionirka novih jedi in okusov v slovenskih ...

miran mihelic-facebook2 Reporter.si

Nepotizem in klientelizem v državni agenciji: od ...

Janez Janša Necenzurirano

Zakaj je Francija država, Slovenija pa provinca

matej-zemljič Njena.si

Matej Zemljič že mesece trpi za posledicami ...

obdojka Ekipa24.si

Kdo je med prvimi čestital slovenskim ...

Slovenija

"Blamaža" na Bledu: to želijo postaviti v čudovitem kraju, ki je zaščitni znak Slovenije

Deli na:
"Blamaža" na Bledu: to želijo postaviti v čudovitem kraju, ki je zaščitni znak Slovenije

Fotografija je simbolična. - Foto: R.K.

Ni še znano, kdaj naj bi se začela gradnja Hotela Europa Bled na Rečici, tristo metrov stran od jezera in priljubljenega kopališča Zaka. Na javni natečaj Zbornice za arhitekturo in prostor Slovenije je bilo prijavljeno več arhitekturnih rešitev. Zmagovalna rešitev je sprožila oster odziv prebivalcev, saj bi jim hotel vzel pogled na jezero.

Poleg tega je bilo v občinskem prostorskem načrtu zapisano, da bodo gradili le manjše prestižne hotele. Kasneje se je že začelo govoriti o manjših družinskih hotelih, s predlagano nagrajeno rešitvijo pa naj bi zdaj zrasel petnadstropni hotel z 80 sobami. Po družbenih omrežjih je završalo, predlagano rešitev pa je za arhitekturno blamažo označila tudi nekdanja kulturna ministrica Majda Širca.

Foto: APS - Prva nagrada za najprimernejšo rešitev za Hotel Europa Bled

O tem, da prvonagrajena rešitev ni najboljša, naj bi se strinjala celo ocenjevalna komisija, a kaj ko naj bi med prispelimi elaborati nagrajena rešitev najbolje ustrezala predlaganim zahtevam. Ker so gabariti še vedno preveliki za konkretni prostor, načrtujejo prilagoditev.  Če se bo investitor odločil za nadaljevanje, bo temu sledila priprava projekta ob upoštevanju zmanjšanih gabaritov, kar pa bo seveda vplivalo na končni program hotela in na število hotelskih sob.

Kot je zapisala komisija, so avtorji v svoji natečajni rešitvi imeli jasno idejo ponuditi gostu unikatno doživetje letovišča z bogato tradicijo ter naravno in kulturno dediščino: »S premišljeno zasnovo želijo ustvariti poseben kraj s prepoznavno identiteto, ki se opira na lokalni kontekst. Pri snovanju hotela Europa želijo avtorji z arhitekturnim in krajinskim oblikovanjem poustvariti edinstvenost lokacije in tako gostu ponuditi enkratno doživljajsko izkušnjo.«

Foto: APS - Prva nagrada za najprimernejšo rešitev za Hotel Europa Bled

Loading...