julia roberts 1 Odkrito.si

Julie Roberts sorodniki njenega moža na začetku ...

meduza, cornwall Svet24.si

FOTO: Posneli meduzo, veliko kot človek

Nal Husič Petisvet.si

Nal Husić: karte kažejo, kako nas 'luna gunca'

miro cerar bmw Svet24.si

Poklukar v parlamentu razkril Cerarjevo veliko ...

severina Svet24.si

FOTO: Severina, imaš res 47 let?

wabra nina-mjp Njena.si

Znana Slovenka zaradi bolezni prestala težko ...

paulina p Njena.si

Ljubezen na vasi: Izpadla Paulina razkrila ...

Slovenija

Bertoncelj: Vsi ukrepi iz sporazuma med koalicijo in Levico morajo biti javnofinančno vzdržni

Deli na:
Bertoncelj: Vsi ukrepi iz sporazuma med koalicijo in Levico morajo biti javnofinančno vzdržni

Foto: Bobo - Minister za finance Andrej Bertoncelj.

Kakšen bo finančni učinek ukrepov iz sporazuma koalicije z Levico po besedah finančnega ministra Andreja Bertonclja še ni moč oceniti, je pa v odgovoru na poslansko vprašanje zagotovil, da bodo morali biti vsi javnofinančno vzdržni. Kot je poslancu Andreju Širclju (SDS) pojasnil minister, bo vsak ukrep sproti usklajevan s pristojnim ministrstvom.

Šircelj je v poslanskem vprašanju Bertonclju izpostavil, da je v sporazumu o sodelovanju med koalicijo in Levico okoli 30 ukrepov, ni pa jasno, koliko bodo ti ukrepi stali. Kot je dodal, edina določba glede financ pravi, da je vsak ukrep predhodno potrebno ovrednotiti v luči javnih financ.

Bertoncelj je pojasnil, da podpisani sporazum določa formalne in vsebinske okvire projektnega sodelovanja med koalicijo in Levico. Na vsebinski ravni so opredeljena področja, na formalni ravni pa postopki načina usklajevanja med podpisnicami sporazuma. Minister je poudaril, da je iz sporazuma jasno razvidno, da je treba vsak ukrep predhodno ovrednotiti v luči javnih financ.

"Vsak navedeni ukrep bo sproti usklajevan in voden skupaj z ministrstvom, pristojnim za posamezno področje, zaradi tega ni moč zdaj podati ocene finančnih učinkov," je še dodal Bertoncelj.

Širclju se je zdelo nenavadno, da minister ocene finančnih učinkov ne pozna, pri čemer je poslanec opozicije ocenil, da se da "že na podlagi popolnoma enostavnega računa ob enakih pogojih izračunati, kolikšen bo finančni učinek, vsaj za nekatere ukrepe". Ob tem je med drugim izpostavil področje štipendij in pokojnin.

Bertoncelj je ponovil, da bodo pristojna ministrstva pripravila ukrepe in jih tako finančno kot vsebinsko ovrednotila. "Ko bomo imeli končen sklop ukrepov, bodo morali biti ti javno finančno vzdržni," je bil jasen.

Loading...