favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Avtorja razvpitega dokumentarca Jaz sem Janez Janša prosjačita donatorje

Deli na:

Avtorja filma Jaz sem Janez Janša, ki sta za snemanje filma po doslej dostopnih podatkih prejela 175.911 evrov proračunskega denarja, še nista dokončala filma. Zmanjkalo naj bi jima denarja, zato že prosjačita potencialne donatorje.

Kot opozarjajo poznavalci slovenskega filma, je Slovenski filmski center postal le še ena izmed pip državnega proračuna, kamor se je po vzoru klientelizma prisesalo nekaj produkcij oziroma producentov. Dokaz za to je snemanje filma Jaz sem Janez Janša, ki je bil posnet z denarjem Slovenskega filmskega centra (prej Slovenskega filmskega sklada), del denarja pa je prispeval javni zavod RTV Slovenija.

Za snemanje filma naj bi po doslej dostopnih podatkih namenili 175.911 evrov iz proračuna, a znesek ni dokončen. Glavnim akterjem je za dokončanje filma zmanjkalo denarja, zato so že pozvali donatorje, ki si želijo ogledati film Jaz sem Janez Janša, da prispevajo od 12 do 3.700 evrov.


Pri tem jim obljubljajo celo nekaj nagrad, od tega, da lahko postanejo ekskluzivni lastniki triptiha Triglav na Triglavu, da lahko prejmejo več DVD-filmov Jaz sem Janez Janša in filmskih majic, do »darovanja« osebnih posvetil in avtogramov treh umetnikov, preimenovanih v Janeza Janšo; eden izmed njih si je sicer že premislil in znova uporablja svoje pravo ime.

Kot je javnosti manj znano, so vsi vpleteni sprva na vsak način poskušali prikriti najbolj sporne pornografske posnetke filma. Ob našem predlogu, da si ga skupno ogledamo, so se izgovorili na to, da še ni dokončan, četudi je manjkal le tonski zapis (prav zato ni bilo mogoče slišati vzklikov Jaz sem Janez Janša, kot se je pozneje glasil eden izmed očitkov). Podobnim skrivalnicam smo bili priča tudi takrat, ko smo hoteli izvedeti, koliko proračunskega denarja je bilo vloženega v dokumentarni film in kdo so bili tisti, ki so menili, da snemanje filma Jaz sem Janez Janša sodi v slovenski filmski nacionalni program.

VEČ V TISKANI IZDAJI