petelin, Glööckler Svet24.si

Gasilci kokota Glööcklerja rešili pred loncem

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Avstrijci so na Karavankah prijeli 22 ilegalnih prebežnikov

Deli na:
Avstrijci so na Karavankah prijeli 22 ilegalnih prebežnikov

Foto: Getty Images

Avstrijska policija je na mejnem prehodu Karavanke v ponedeljek prijela 22 ilegalnih prebežnikov iz Bangladeša, Sirije, Turčije in Pakistana, ki so v državo vstopili iz Slovenije. Nezakonite migrante so začasno namestili v center za pridržanje v Celovcu, slovenski policiji pa so predlagali, naj jih sprejme nazaj.

Kot poroča avstrijska tiskovna agencija APA, so migranti v Avstrijo prispeli s tovornjakom iz Srbije. Za vožnjo so plačali med 500 in 1500 evrov. Prebežniki so stari med 16 in 26 let. Koroška deželna policija še ugotavlja, kdo je organiziral prevoz.

Iz slovenske policije so danes za STA potrdili, da so prejeli predlog avstrijskih kolegov za prevzem dveh večjih skupin oseb na skupni meji, ki naj bi nedovoljeno vstopile v Avstrijo preko predora Karavanke.

Policijska uprava Kranj, ki je pristojna za izvajanje ponovnih sprejemov oseb na meji z avstrijsko Koroško, zdaj preverja izpolnjevanje pogojev za ponovni sprejem oseb po sporazumu med Slovenijo in Avstrijo, ki ureja tovrstna vprašanja. "Če bo ugotovljena odgovornost Slovenije po sporazumu, da osebe ponovno sprejme, jih bodo policisti obravnavali in izvedli ustrezne ukrepe, ki jih predvideva zakon o tujcih," so še pojasnili na slovenski policiji.