sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Anonymous grozi policiji: Plačali bodo za aretacijo naše članice

Deli na:

"Payback time from Anonymous," je na Twitterju zapisal član hekerske skupine Anonymous po aretaciji njihove članice ob deložaciji družine Vaskrsič v Litiji.

Policija je ob današnji deložaciji družine Vaskrsić v Litiji doslej pridržala 19 oseb, ena je bila pri tem lažje telesno poškodovana. Kot so pojasnili na ljubljanski policijski upravi, so policisti ukrepali v skladu s pooblastili, uporabili pa so "najmilejša prisilna sredstva".

Po navedbah Policijske uprave Ljubljana postopki v Litiji še niso zaključeni. Osebi, ki je bila lažje poškodovana, pa so zaradi poškodbe roke priskrbeli zdravniško pomoč.


Pojasnili so še, da so izvršitelji upravičeni zaprositi za pomoč policije na podlagi zakona o izvršbi in zavarovanju. Policija pa je dolžna zagotavljati pomoč upravičencem, določenim v zakonu, če ti pri izvrševanju svojih nalog naletijo na upiranje ali ogrožanje.

Kot so navedli, je policija ob prejemu zahtevka za nudenje pomoči dolžna preveriti, ali je subjekt, ki prosi policijo za pomoč, upravičen do nje. Bistveni so tudi razlogi, ki jih je upravičenec navedel, saj na podlagi teh okoliščin policija oceni situacijo. To pa predstavlja podlago za zagotovitev zadostnega števila policistov, ki bodo nudili pomoč. Posredovanje policije je odvisno od trenutne situacije, prav tako nadaljnje ukrepanje, so še zapisali.

Član hekerske skupine Anonymous je na spletnem družbenem omrežju Twitter zapisal, da je bila ob deložaciji v Litiji aretirana članica njihove skupine. Zato so že napovedali maščevanje policiji. Da maščevanje v skupini že načrtujejo, je član skupine potrdil tudi za STA, več o tem pa še ni želel povedati.