Kozorogi Svet24.si

Zgodovinska vrnitev "ljubljanskih" alpskih ...

družina Svet24.si

Preverjeni načini, kako okrepiti življenjsko ...

1713869038-dsc7853-01-1713868842327 Necenzurirano

Tretja os: Dars izločil Turke, ki gradijo ...

martin premk ss Reporter.si

Svoboda komunizem »po nasilnosti in ...

doncic Ekipa24.si

Uau! Dončiću v roke ena od najprestižnejših ...

Lorella Flego, Mario Galunič - naslovka Revija Stop

Lorella Flego in Mario Galunič: 25 let trajajoča...

milicJPG Ekipa24.si

Linčajte Sekulića, linčajte mene, a vsak rabi ...

Slovenija

Anonymous grozi policiji: Plačali bodo za aretacijo naše članice

Deli na:

"Payback time from Anonymous," je na Twitterju zapisal član hekerske skupine Anonymous po aretaciji njihove članice ob deložaciji družine Vaskrsič v Litiji.

Policija je ob današnji deložaciji družine Vaskrsić v Litiji doslej pridržala 19 oseb, ena je bila pri tem lažje telesno poškodovana. Kot so pojasnili na ljubljanski policijski upravi, so policisti ukrepali v skladu s pooblastili, uporabili pa so "najmilejša prisilna sredstva".

Po navedbah Policijske uprave Ljubljana postopki v Litiji še niso zaključeni. Osebi, ki je bila lažje poškodovana, pa so zaradi poškodbe roke priskrbeli zdravniško pomoč.


Pojasnili so še, da so izvršitelji upravičeni zaprositi za pomoč policije na podlagi zakona o izvršbi in zavarovanju. Policija pa je dolžna zagotavljati pomoč upravičencem, določenim v zakonu, če ti pri izvrševanju svojih nalog naletijo na upiranje ali ogrožanje.

Kot so navedli, je policija ob prejemu zahtevka za nudenje pomoči dolžna preveriti, ali je subjekt, ki prosi policijo za pomoč, upravičen do nje. Bistveni so tudi razlogi, ki jih je upravičenec navedel, saj na podlagi teh okoliščin policija oceni situacijo. To pa predstavlja podlago za zagotovitev zadostnega števila policistov, ki bodo nudili pomoč. Posredovanje policije je odvisno od trenutne situacije, prav tako nadaljnje ukrepanje, so še zapisali.

Član hekerske skupine Anonymous je na spletnem družbenem omrežju Twitter zapisal, da je bila ob deložaciji v Litiji aretirana članica njihove skupine. Zato so že napovedali maščevanje policiji. Da maščevanje v skupini že načrtujejo, je član skupine potrdil tudi za STA, več o tem pa še ni želel povedati.