nostradamus Dobra karma

Nostradamus koronavirus napovedal že leta 1555!?

horoskop_astrologija_zodiak Svet24.si

Horoskop za sredo, 26. februarja

jansa sarec-pl3 Reporter.si

Ker je Marjan Šarec skočil v prazen bazen, bo ...

aleksandra pivec, matej tonin, zdravko počivalšek, janez janša, vlada Svet24.si

V koalicijski pogodbi tudi uvedba naborništva, ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Janša 3.0 bo v vladi močan kot še nikoli

iva krajnc aljosa bagola 2 sašo radej Njena.si

Tako talentirana je hči Ive Krajnc Bagola in ...

maja-đukanović Njena.si

Sanjski moški: Našli smo izginulo Majo

Slovenija

Alžirec obsojen za ugrabitev 79-letnega Belokranjca Mirka: 26-letnik je lagal, da je bil mladoleten

Deli na:
Alžirec obsojen za ugrabitev 79-letnega Belokranjca Mirka: 26-letnik je lagal, da je bil mladoleten

Mirko Moravec je opisal svojo ugrabitev - šest ur je tičal v prtljažniku avtomobila. - Foto: Primož Lavre

Novomeško okrožno sodišče je v torek na eno leto in devet mesecev zapora obsodilo še tretjega ugrabitelja takrat 79-letnega Belokranjca Mirka Moravca, potem ko je sodišče iz Alžirije prejelo dokumente, ki potrjujejo, da v času storitve kaznivega dejanja ni bil mladoleten. Septembra lani je namreč dopolnil 26 let, danes poročajo Slovenske novice.

Ostala dva ugrabitelja, takrat 18-letni Alžirec in 25-letni Maročan sta na novomeškem sodišču krivdo za ugrabitev priznala že avgusta lani, za kar jima je sodišče izreklo po eno leto in devet mesecev zapora.

Obtožnica vse tri bremeni, da so 8. maja v Beli krajini ugrabili domačina, ga oropali in zato, da jih ne bi prijavil policiji, zvezali, strpali v prtljažnik avtomobila in se skupaj z njim odpeljali proti italijanski meji. Pred mejo naj bi mu nato prerezali vrv na rokah, vozilo zapustili in pot peš nadaljevali v Italijo. Tam pa so jih prijeli italijanski varnostni organi in jih vrnili v Slovenijo, kjer so na sojenje čakali v priporu.

Postopek zoper tretjega domnevnega ugrabitelja pa je sodišče takrat izločilo, saj so morali najprej preveriti njegovo dejansko starost. Kot poročajo Slovenske novice, se je 26-letni Alžirec v mesecih pripora namreč izkazoval s tremi različnimi dokumenti. Po enem bi bil polnoleten 14. februarja, po drugem 14. marca, po tretjem pa 14. septembra 2019. Na koncu je trdil, da je pravilni datum slednji, kar bi pomenilo, da bi mu kot mladoletnemu sodili po drugi zakonodaji.Podatke je na koncu priskrbel kar obsojenec sam, ko je prek sorodnikov na sodišče poslal kopijo osebnega dokumenta. A kot poročajo Slovenske novice, je z dokumenta razvidno, da je 14. septembra lani dopolnil 26 let.

Obsojenec se je za storjeno dejanje pokesal in se opravičil državi in oškodovancu. Sodnica Betka Šimc je ugodila njegovi prošnji, da bi šel čim prej na prestajanje zaporne kazni, še poročajo Slovenske novice.

Trojica bo morala ugrabljenemu Belokranjcu plačati 213 evrov stroškov, ki jih je imel z najemom nadomestnega vozila (njegovo je bilo namreč v dogodku poškodovano). Po prestani kazni jih bodo za pet let tudi izgnali iz države.

loading...
Loading...