SDO_10-03-24_1219UTC_131-171_RedScreen_4k Svet24.si

Zabeležili najmočnejši sončev izbruh ...

Urbani6-dec20 Svet24.si

Kmetu s polja ukradli 6 ton izredno cenjenega ...

1709125029-dsc1928-01-1709124960495 Necenzurirano

Policija potrdila, da preiskuje sum napada na ...

1727899568-dsc0055-01-1727899502876 (1) Reporter.si

Škandal ob obletnici KPK: Tilen Artač zabaval ...

ilenic Ekipa

Tako se to dela: Slovenski reprezentant zabil svoj...

siddharta Revija Stop

Siddharta v svet pošiljajo Mir

max-bilac Ekipa

To je neverjetno: Ali bo Slovenija izgubila še ...

Slovenija

Polovica padlih za Svobodo, a tudi v Levici se ministri obnašajo kot sloni v trgovini s porcelanom.

Deli na:
Polovica padlih za Svobodo, a tudi v Levici se ministri obnašajo kot sloni v trgovini s porcelanom.

Levica - Foto: Sašo Švigelj

Ministrica za digitalno preobrazbo Emilija Stojmenova Duh je že deveta ministrica vlade Roberta Goloba, ki se bo poslovila od svoje funkcije.

Razen nekdanje pravosodne ministrice Dominike Švarc Pipan, ki je bila članica SD, so vsi prišli iz vrst Svobode oziroma na povabilo premierja Goloba. Nekaterih se je znebil z lahkoto, drugih s težkim srcem, bivši obrambni minister Marjan Šarec pa je bil izvoljen v Evropski parlament.

Z nekdanjo notranjo ministrico Tatjano Bobnar sta se sprla zaradi neimenovanja Boštjana Lindava za generalnega direktorja policije, Danijela Bešiča Loredana je prisilil k odstopu zaradi spora s strateškim svetom za zdravstvo, ki ni sprejemal njegovih pogledov na zdravstveno reformo.

Uroša Brežana in Ireno Šinko je vrgel čez ramo, ker sta se zamerila njegovi srčni izbranki Tini Gaber. Skoraj do konca pa je branil nekdanjo ministrico za javno upravo Sanjo Ajanović Hovnik, ki se je kompromitirala s klientelističnim razporejanjem sredstev nevladnim organizacijam (vpleteno je bilo celo njeno nekdanje podjetje in njena mama) ter visokih stroškov službene poti v New York.

Podobno je zdaj do konca branil Emilijo Stojmenovo Duh, ki je prestala prvo interpelacijo zaradi spornega nakupa prenosnih računalnikov, tokrat pa so jo »pokončale« modre lučke v Avstriji, ki jih je njen voznik vklopil md vožnjo do letališča na Dunaju.

Vseskozi je veljala za najšibkejši člen vlade in bi morala odleteti že v njeni lanski rekonstrukciji, a jo je premier iz nepojasnjenih razlogov obdržal. Zaupnico sta ji odrekli tudi koalicijski Levica in SD, iz slednje je najbrž prišla v javnost afera z modrimi lučkami, saj so podatke o tem imeli na zunanjem ministrstvu, ki ga vodi donedavna predsednica SD Tanja Fajon.

Svoboda ni edina, ki ima težave s kadri za ministrske funkcije. Tudi v Levici se ministri obnašajo kot sloni v trgovini s porcelanom.

Odstop šolskega ministra Darja Felde se je zgodil tako rekoč neopazno. Gre pač za še eno zgrešeno kadrovsko potezo premierja Goloba, ki pred  prevzemom vlade ni imel dovolj političnih izkušenj, njegovi ministri pa večinoma tudi ne.

Seveda pa Svoboda ni edina, ki ima težave s kadri za ministrske funkcije. Tudi v Levici se ministri obnašajo kot sloni v trgovini s porcelanom. To se zlasti vidi pri ministrici za kulturo Asti Vrečko, ki v vsem tem času ni bila sposobna narediti spodobnega medijskega zakona, kulturo je obrnila na glavo, še najbolje ji gredo potovanja v tujino.

Zelo »štorasta« sta tudi Luka Mesec in še posebej minister za solidarno prihodnost Simon Maljevac. Do volitev se bo razkrinkala njegova pravljica o novih stanovanjih, potem pa bodo tovariši najbrž šli na borzo dela.