Revija Reporter
Slovenija

Ali Jasnič pripravlja Desus na nastop na skupni listi s SD in Fajonovo na volitvah?

Igor Kršinar
1 1.529

21. okt. 2021 14:00 Osveženo: 14:19 / 21. 10. 2021

Deli na:

Predsednik Desusa Ljubo Jasnič in predsednica SD Tanja Fajon - bosta šla skupaj na volitve?

Bobo

Objavljamo pismo, ki ga je namestnik vodje poslanske skupine Desus Ivan Hršak poslal članstvu stranke, v njem podrobno opisuje dogajanje na klavzuri in zadnjih sejah izvršnega odbora in sveta stranke. O tem je Hršak spregovoril tudi na tiskovni konferenci.

Med drugim piše, da naj bi vodstvo stranke pripravljalo načrt, da Desus nastopi s skupno listo stranke SD. »Informacije, ki prihajajo iz zanesljivih virov, tudi govorijo, da bi v primeru nameravane izključitve poslancev Desus svoje podpise za DZ volitve obljubljala druga stranka. Kako je to izvedljivo, pa je vprašanje za druge. Da pa izpostavim še prejete informacije, da naj bi ključni akterji pri »večkratnem poizkusu izključevanja poslancev« delovali v dogovoru in po nareku nekaterih drugih strank.

Preseneča ga tudi »hladen odziv« predsednika Jasniča pred mediji glede »očitnega rovarjenja SABa med našim članstvom«. Očita mu izjavo za Planet TV: »Ampak za to ni kriva Stranka Alenke Bratušek. To so delali naši ljudje. Vodstveni ljudje v občinskih organizacijah.«

V pismu omenja tudi izjavo predsednika Ljuba Jasniča za našo revijo: »Trenutna situacija, kjer predsednik za revijo Reporter govori o prodaji prostorov stranke in to kljub temu, da je izvršni odbor odločil drugače, pa kaže na očiten poizkus finančnega izčrpavanja stranke in njeno predčasno uničenje. In tega, drage članice in člani, ne moremo sprejeti.«

»Stranka Desus je finančno v dobrem stanju in ima eno izmed najboljših mrež članstva na terenu, ki nam jo zavidajo mnogi. Zato pa smo priča takšnim dogajanjem in zunanjim vmešavanjem. Tako smo na končnem razpotju – ali bomo sledili interesom posameznikov, ki se želijo na naš račun okoristiti, ali pa bomo naredili temu konec in spet začeli delati, za kar je stranka bila ustanovljena,« je zaključil Hršak v svojem pismu članstvu.

Objavljamo Hršakovo pismo članom stranke Desus: