nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Foto 1 Revija Stop

Maja Monrue: Še vedno verjame, da je v dvoje ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Al slovenski policisti in vojaki urijo skrajne desničarje?

Deli na:
Al slovenski policisti in vojaki urijo skrajne desničarje?

Foto: Arhiv Reporterja

Ali policisti in pripadniki Slovenske vojske res urijo skrajne desničarje, kot naj bi vrhu notranjega in obrambnega ministrstva poročala SOVA, se sprašuje poslanec SDS Vinko Gorenak na svojem blogu. Po njegovem gre za neresno, nerealno, politično motivirano poročanje SOVE.

Gorenak dvomi v resničnost informacije. Skrajnih desničarjev v Sloveniji ne poznam, piše. "Bi se pa lahko “zgodba kaj kmalu obesila na vrat SDS. To bi bila zelo prikladna politična tema v predvolilnem času," opozarja poslanec.

O zanesljivosti poročil SOVE nima dobrega mnenja in kot primer navaja zapiranje arhivov z dokumenti Udbe, ko se je vodstvo obveščevalne službe po Gorenakovem mnenju postavilo nad zakon, "to pa mu vsekakor ni obetavna situacija v primeru zmage SDS na volitvah. Gre mogoče v tem primeru za naklepno ravnanje SOVE v obrambi lastnih položajev tam najbolj odgovornih ljudi?"
 
Že leta 1999 je SOVA SDS obtožila, da uri pripadnike "teroristične skupine OVK (Osvobodilne vojske Kosova)", čeprav sta se NATO in demokratična javnost poostavila na stran Kosova in o OVK nihče ni govoril kot o teroristični organizaciji, spominja Gorenak. 
 
V takih okoliščinah in ob takih izkušnjah iz preteklosti, bi včerajšnjo informacijo SOVE vzel za neresno in nerealno, toda verjetno politično motivirano, zaključuje Vinko Gorenak.