Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Bojan Petan, Golobičev tajkun in človek, ki obvladuje Sovo

Deli na:
Bojan Petan, Golobičev tajkun in človek, ki obvladuje Sovo

Foto: Bobo

Zanimiva rokada je bila tudi v vodstvu Sove, iz njenega vodstva se je že pred nastopom nove vlade poslovil Damir Črnčec. Krmilo obveščevalcev je prevzel Stane Štemberger, ki je bil v času Pahorjeve vlade namestnik direktorja Sove Sebastjana Selana. 

Ta se je po nastopu Janševe vlade zaposlil kot direktor Marine Portorož, ki jo lastniško obvladuje DZS Bojana Petana, tako imenovane Golobičeve denarnice, ki sicer obvladuje tudi Dnevnik, Terme Čatež in oddaja prostore Pozitivni Sloveniji. Tudi Štemberger je bil v času, ko je Sovo vodil Matjaž Šinkovec (2006–2007), zaposlen v DZS. 
 
Do jeseni naj bi bilo znano, kdo bo novi direktor NPU. Pogovore z vsemi štirimi kandidati naj bi generalni direktor policije Stanislav Veniger opravil ta mesec, ni pa nujno, da bo koga tudi izbral. Po neuradnih podatkih so med kandidati vodja sektorja kriminalistične policije v PU Ljubljana Branko Japelj, vodja sektorja za gospodarsko kriminaliteto v upravi kriminalistične policije Dušan Florjančič, eden od vodij preiskav na NPU Darko Majhenič in strokovnjak za gospodarski kriminal na policijski akademiji Igor Lombergar. Kot je znano, so prejšnjega direktorja NPU Bruna Blažino razrešili, potem ko se je domnevno vinjen zaletel v Darsovo vozilo na avtocesti med Ljubljano in Postojno. Pred nesrečo naj bi se srečal z agenti ameriške agencije za boj proti mamilom DEA in na tem sestanku spil tri piva. Slišati je, da naj bi bil zastrupljen, toda to teorijo naj bi širil predvsem on.