peter-prevc-mina-lavtizar_m24 Odkrito.si

Peter Prevc o slovesu od družine in obžalovanju

družina čebokli Svet24.si

Kako sta Nataša in Tomaž končno postala starša

1512742920_d Petisvet.si

Horoskop: od 25.3. do 31.3. 2019

bencin gorivo, dizel Svet24.si

"Bencinarjem" se na črpalko splača še danes, ...

delovna_akcija_teren0003 Svet24.si

Ana Praznik: Če imaš voljo in moč, poprimi za ...

Nives Orešnik Njena.si

Pravilna nega za močno in odporno kožo

leonida55 Njena.si

V resnici lepotica s težko preteklostjo?

Slovenija

Afera dodatki: na filozofski fakulteti ovadenih šest oseb

Deli na:
Afera dodatki: na filozofski fakulteti ovadenih šest oseb

Foto: Bobo

Ljubljanski kriminalisti so ovadili šest oseb zaradi utemeljenega suma storitve 22 kaznivih dejanj, povezanih z izplačevanjem dodatkov na ljubljanski filozofski fakulteti. Šesterica naj bi s svojim ravnanjem fakulteto oškodovala za 784.000 evrov. Pristojna državna tožilka do zdaj še ni sprejela nadaljnjih odločitev, poročajo Primorske novice.

Ovadbo zoper šesterico so na Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani vložili konec januarja. Na koga se ovadba nanaša, niti na policiji niti na tožilstvu v tej fazi še ne smejo izdati. Za kazniva dejanja zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic je zagrožena zaporna kazen od treh mesecev do petih let zapora.

Po poročanju Primorskih novic je revizija ljubljanske univerze na filozofski fakulteti septembra lani namreč razkrila, da je fakulteta v minulem desetletju nekaterim zaposlenim preko podjemnih pogodb neupravičeno izplačevala dodatke. Po prvih informacijah naj bi šlo za približno milijon evrov, pri čemer naj bi bila sporna predvsem nakazila dekanom in prodekanom. Ti naj bi si denar, do 1000 evrov bruto mesečno za dekane in 500 evrov bruto za prodekane, izplačevali kot dodatek za funkcijo, čeprav naj bi to plačilo vključevala že njihova plača.


Ali so kriminalisti v skupnem znesku protipravno pridobljene koristi 784.000 evrov upoštevali vsa nakazila vsem prejemnikom, bo znano v nadaljnjih fazah postopka.

Dekan filozofske fakultete Roman Kuhar je preiskavo izplačil sprožil po tistem, ko je konec leta 2017 prevzel posle od Branke Kalenić Ramšak. Napovedal je nadaljnje ukrepe na fakulteti, a šele, ko bodo svoje delo opravili organi pregona. Ukrepali bodo v skladu z njihovimi zaključki, je dejal proti koncu septembra.

Kalenić Ramšakova, ki je po odhodu s fakultete postala prorektorica Univerze v Ljubljani, je 21. septembra rektorju Papiču ponudila odstop s tega mesta, ki ga je Papić sprejel. Kot je pojasnil, je tako želel razbremeniti univerzo in zagotoviti normalne pogoje za delo.

Loading...