Revija Reporter
Slovenija

Adria Airways še vedno prodaja karte za soboto

STA

27. sep. 2019 10:11 Osveženo: 10:14 / 27. 9. 2019

Deli na:

Na brniškem letališču je zaradi odpovedi Adrijinih letov veliko nejevolje.

STA

Tržni inšpektorat je v četrtek opravil inšpekcijski pregled v Adrii Airways, kjer so preverili morebitno zavajajoče oglaševanje in prodajo vozovnic za dneve, ko letala niso letela. Po odpovedi letov je družba prekinila prodajo vozovnic, še vedno pa prodajajo karte za soboto. Zaenkrat še ne morejo reči, ali gre za zavajajočo poslovno prakso.

Tržni inšpektorat je v pregledu ugotovil, da je družba v ponedeljek takoj po sprejemu odločitve, da letala v naslednjih dveh dneh ne bodo letela, nemudoma prenehala prodajati vozovnice za ta dva dneva. Enako je podjetje storilo tudi v sredo v popoldanskem času, ko je bila sprejeta odločitev, da letala ne bodo letela niti v četrtek in petek.

Letalske karte za polete Adrie Airways od sobote naprej so sicer v prodaji, vendar glede na trenutne okoliščine in dejstvo, da je inšpekcijski postopek v teku, tržni inšpektorat še ne more komentirati, ali takšna prodaja predstavlja morebitno zavajajočo poslovno prakso ali ne.

Postopek obravnave potnikov v primeru odpovedi letov je natančno urejen v evropski uredbi. Dejanski letalski prevoznik mora v primeru odpovedi leta potniku ponuditi možnost izbire med povračilom vozovnice ali spremembo poti do končnega cilja. Za primere kršenja pravic potnikov iz naslova te uredbe je v Sloveniji pristojna agencija za civilno letalstvo. "Vsem potnikom v teh dneh svetujemo še dodatno previdnost pri nakupu vozovnic letalskega prevoznika Adria Airways," so dodali na inšpektoratu.