janko šopar tednik Odkrito.si

Janko Šopar odkrito o voditeljici Tednika, ki ...

drew barrymore_letterman Svet24.si

VIDEO: Seksi ples na mizi in gole prsi za rojstni ...

maja acman Svet24.si

Maja bo razkrila, kako je shujšala za več kot ...

vrtilki, vrt, črunču, bralec slavko, kraja kokoši Svet24.si

Sredi Ljubljane so Slavku ukradli kure

Selena Gomez Najstnica.si

Selena na jahti pokazala svoje telo v kopalkah

Fotka 2 Njena.si

Posmrtna čast za Gašperja Tiča

Burak Özçivit poroka Njena.si

Burak o govoricah: Se ločuje ali bo postal očka?

Slovenija

15.000 evrov najemnine za lastnika azilnega doma v Velenju

Deli na:
15.000 evrov najemnine za lastnika azilnega doma v Velenju

Foto: Google

»V pogodbi za Azilni dom v Velenju bi naj bil zapisan dogovor za 150 azilantov, najemnina pa 9.000,00 evrov na mesec za prazen objekt oziroma 15.000 evrov na mesec za objekt z naseljenimi azilanti,« sporočajo v Civilni iniciativi Velenje, ki nasprotuje azilnemu domu v KS Stara vas v Velenju.

Ker uradne informacije o tem nimajo, so v zvezi s tem na ministrstvo za notranje zadeve naslovili zahtevo za informacijo javnega značaja, zahtevo pa so v vednost poslali tudi velenjskemu županu Bojanu Kontiču.

»Zanimivo je, da je privatni lastnik šele pred kratkim kupil zemljišče s predmetnim objektom, občina pa ni želela uveljavljati predkupne pravice, čeprav bi jo lahko in bi bila zgodba v zvezi z Azilnim domom drugačna oz. bi bila v pristojnosti občine. Pod zgornjimi pogoji bodo tako davkoplačevalci odplačali kupnino privatnemu lastniku le v nekaj letih.

Župan do danes tudi ni pojasnil zakaj je mestni svet občine Velenje sploh obravnaval to tematiko, če ni imel pristojnosti in celo sprejel sklepe o vzpostavitvi azilnega doma v Velenju. Po drugi strani pa župan občanom ni dovolil, da se o tem izjasnijo na referendumu ali so za ali proti. Sam ni prevzel odgovornosti in se je skril za mnenje Ministrstva za javno upravo.

Kljub temu, da sam ugotavlja, da občina nima nikakršnih pristojnosti niti ne more sprejemati in podajati zavezujočih zahtev do Ministrstva, pa vseeno obtožuje in žali Civilno iniciativo, da naj bi le ta s pobudo za referendum dala odprte roke Ministrstvu, da samo ureja ta vprašanja oziroma, da si je CI dala celo strel »v koleno«.

Ugotavljamo, da župan zviška gleda na mnenja drugače mislečih ob tem pa načrtno zavaja javnost,« še sporočajo v Civilni iniciativi Velenje.

Po podatkih iz zemljiške knjige je lastnik nekdanjega Vegradovega samskega doma na Blatnikovi cesti v Velenju, ki naj bi ga spremenili v azilni dom, podjetje VPS Svetovanje, družba za poslovno poslovanje iz Kamnika, njena lastnika pa sta Miloš Njegoslav Milović in njegova žena Ana Milović.Milović je dolgoletni družinski prijatelj Zorana Jankovića, kar je potrdil ljubljanski župan julija 2014, ko so mu očitali lobiranje v zadevi Tritonis.