stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Znani Evropejci z "ljubezenskim pismom" za Britance: Ne zapuščajte nas!

Deli na:
Znani Evropejci z "ljubezenskim pismom" za Britance: Ne zapuščajte nas!

Foto: Getty Images

Nobelovi nagrajenci za literaturo, glasbeniki, znanstveniki, športniki, igralci in režiserji so med 140 znanimi evropskimi osebnostmi, ki so podpisale "ljubezensko pismo Britancem". V njem izražajo upanje, da se bodo Britanci na referendumu 23. junija odločili za obstanek v Evropski uniji.

"Niso samo pogodbe tiste, ki nas vežejo z vašo državo, temveč vezi občudovanja in naklonjenosti. Vsi mi upamo, da boste glasovali za njihovo nadaljevanje," so zapisali v pismu, ki ga je danes objavila revija Times Literary Supplement.

Med drugim so pismo podpisali trener Arsenala Arsene Wenger, nizozemski režiser Paul Verhoeven, grški režiser Costa-Gavras, Nobelovi nagrajenci za književnost Elfriede Jelinek, Herta Müller in Mario Vargas Llosa, poljski skladatelj Krzysztof Penderecki, igralka Isabella Rossellini, igralka in režiserka Julie Delpy, član nekdanje skupine Abba Bjorn Ulvaeus ter celo kuharski mojster Raymond Blanc, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Gre za vašo odločitev in sprejeli jo bomo. Vseeno, če pa bo pomagalo še neodločenim pri odločitvi, želimo izraziti, kako zelo cenimo, da je Velika Britanija v Evropski uniji," so zapisali.

Javnomnenjske ankete kažejo, da je do okoli petina britanskih volivcev pred referendumom še neodločenih. Po danes objavljeni anketi WhatUKThinks, je za obstanek Velike Britanije v EU 51 odstotkov vprašanih, proti pa 49 odstotkov.