Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Zmaga za Oblaka, poraza Iličića in Stojanovića

Deli na:
Zmaga za Oblaka, poraza Iličića in Stojanovića

Jan Oblak - Foto: Reuters

Nogometaši v ligi prvakov so začeli tekme 2. kroga skupinskega dela. Josip Iličić je v skupini C z Atalanto gostil Šahtar iz Donjecka in izgubil z 1:2, prav tako je klonil tudi Petar Stojanović z zagrebškim Dinamom v gosteh pri Manchester Cityu z 0:2, Jan Oblak pa je z Atleticom pri Lokomotivi Moskvi slavil s 2:0.

V Milanu, kjer domače tekme igra Atalanta v ligi prvakov, je klub iz Bergama dobro začel tekmo, Iličić, ki je igral do 57. minute, je v 28. minuti tudi izsilil najstrožjo kazen, ki jo je nato sam izvedel, a mu je strel obranil Andrij Pjatov. Toda Italijani, ki so v 1. krogu visoko z 0:4 izgubili v Zagrebu, so povedli v 28. minuti prek Duvana Zapate. Še pred koncem polčasa so v 41. Ukrajinci izenačili z golom Juniorja Moraesa. Do zmage pa so gosti prišli v peti minuti sodniškega dodatka, ko je zadel Manor Solomon.

Na drugi tekmi je zagrebški Dinamo Petra Stojanovića gostoval v Manchestru pri Cityju. Prvi polčas se je končal brez golov kljub premoči Cityja, v 66. minuti pa so Angleži le načeli zagrebško mrežo, zadel je Raheem Sterling, končni izid pa je v sodniškem dodatku postavil Phil Foden.

V skupini D je Oblakov Atletico prišel do pričakovane zmage. Španci so bili podjetnejši tekmec, povedli pa v 48. minuti prek čudežnega dečka Joaa Felixa, deset minut pozneje je na 2:0 povišal Thomas Partey. Juventus pa je na drugi tekmi skupine pav tako pričakovano premagal Bayer Leverkusen, izid je bil 3:0. Torinčane je v vodstvo popeljal Gonzalo Higuain v 17. minuti, prednost pa podvojil Federico Bernardeschi v 62. Cristiano Ronaldo je v 89. minuti zadel za 3:0.


V skupini A pa je v težavah Real iz Madrida. Po porazu z 0:3 v 1. krogu proti PSG, je včeraj doma le remiziral 2:2 proti Bruggeu. Belgijcem je visoko vodstvo z 2:0 v prvem polčasu z dvema zadetkoma prinesel 21-letni Nigerijec Emmanuel Dennis. Španci pa so izenačili v drugem polčasu z goloma Sergia Ramosa v 55. in Casemira v 85. minuti. Na drugi tekmi skupine je Galatasaray gostil PSG in izgubil z 0:1. Za Parižane je zadel Mauro Icardi v 52. minuti.

V skupini B je derbi med Tottenhamom in Bayernom visoko dobil slednji s 7:2. Bayern je prvi polčas dobil z goloma Joshue Kimmicha in Roberta Lewandowkskega, pri domačih pa je bil uspešen Heung Son-Min, ki je v 12. minuti dosegel prvi gol na tekmi. Serge Gnabry je v 53. in 55. minuti dosegel tretji in četrti gol za Bavarce.

Harry Kane je v 61. minuti zmanjšal zaostanek domačih z bele pike, a Gnabry je s svojim tretjim golom v 83. postavil piko na i zmagi gostov, v 88. pa je zabil še svoj četrti zadetek na tekmi. Vmes se je med strelce drugič vpisal še Lewandowski v 87. minuti.

Crvena zvezda pa je premagala Olympiakos s 3:1. Grke je v vodstvo povedel Ruben Semedo v 37. minuti, izenačil je Miloš Vulić v 63., zmago Beograjčanom pa je zagotovil Nemanja Milunović v 89. minuti, ki jo je v 90. potrdil še Richmond Boakye.