Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Mariborčani čez prvo oviro na poti do lige prvakov

Deli na:
Mariborčani čez prvo oviro na poti do lige prvakov

Foto: Grega Wernig

Nogometaši Maribora so na povratni tekmi 1. kroga kvalifikacij za ligo prvakov premagali Valur Reykjavik z 2:0 (2:0). Na prvi tekmi so Štajerci v gosteh slavili s 3:0. Maribor bo v 2. krogu igral proti AIK Stockholmu.

* Stadion Ljudski vrt, gledalcev 6716, sodniki: Pinheiro, Tavares in Rodrigues (vsi Portugalska).
* Strelca: 1:0 Kronaveter (11.), 2:0 Tavares (32.).
* Maribor: Pirić, Milec, Ivković, Peričić, Viler, Vrhovec (od 74. Kramarič), Cretu, Hotić, Kotnik (od 57. Mešanović), Kronaveter (od 58. Požeg Vancaš), Tavares.
* Valur: H. Halldorsson, Saevarsson, Omarsson, Sigurbjörnsson, Jonsson, H. Sigurdsson (od 19. Andersen), Ingvarsson, K. Sigurdsson (od 77. Hedlund), Bartalsstovu, Adolphsson (od 62. Ingason), Pedersen.
* Rumeni kartoni: Požeg Vancaš; Adolphsson, Sigurbjörnsson.
* Rdeči karton: /.

Izbranci Darka Milaniča so že v prvem polčasu povratne tekme potrdili preboj v 2. krog, kjer jih čaka švedski AIK Stockholm. Po golih Roka Kronavetra in Marcosa Tavaresa so skupno povedli že s 5:0 in tako le še oplemenitili prednost s prve tekme. Hkrati so nadaljevali niz Valurja brez zmage na osmih gostujočih tekmah v evropskih pokalih brez zmage. Islandci bodo nadaljevali v kvalifikacijah evropske lige.



Štajerci so že v tretji minuti opozorili nase, ko je Dino Hotić z roba kazenskega prostora zadel prečko. Isti igralec pa je v 11. minuti lepo vrnil žogo Kronavetru, ki je s približno enajstih metrov zadel za 1:0.

V 22. minuti je imel novo priložnost Andrej Kotnik z 18 metrov, a je ostalo pri 1:0, na 2:0 pa je v 32. minuti povišal Tavares, ko je zadel s 14 metrov. Gosti so v 40. minuti zahtevali enajstmetrovko, to je sodnik že dosodil, po posvetovanju s pomočnikom pa je Andriju Adolphssonu pokazal rumeni karton za simuliranje.

V drugem polčasu je v 48. minuti priložnost za domače zapravil Blaž Vrhovec, ki je izgubil dvoboj ena na ena z gostujočim vratarjem Hannesom Halldorssonom. V 65. minuti je strel Rudija Požega Vancaša preprečil Halldorsson, v 69. minuti pa je Hotić meril za malo previsoko.

V 71. minuti je novo priložnost za mariborski zadetek zapravil Požeg Vancaš, ki je bil le malce premalo natančen s strelom z glavo po podaji Jasmina Mešanovića.