osenar Odkrito.si

Kaj se dogaja z Nino Osenar? Pogrešamo jo že ...

jennifer lopez Svet24.si

Pri 49 je pokazala svoje nikoli bolj izklesano ...

zvezda Petisvet.si

Astrološka napoved Berna Jurečiča od 27. 5. do ...

taksi ljubljana Svet24.si

Poklical taksista in izkoristil njegovo ...

76D02321-A027-4E57-AED0-504B9FF1A92F Svet24.si

Ines Erbus: »To je moja droga«

ema lpd Njena.si

Prizadeta Ema v solzah razkrila svojo zgodbo

viljem julijan Njena.si

Slovenski pevec se je zavedno poslovil od sina

Magazin

Zlate maline: Najslabši film je Kirk Cameron's Saving Christmas

Deli na:
Zlate maline: Najslabši film je Kirk Cameron's Saving Christmas

Foto: Reuters

V Hollywoodu so dan pred podelitvijo najbolj zaželenih filmskih nagrad, oskarjev, podelili še najmanj zaželene - zlate maline. Veliki "zmagovalec" večera je film Kirk Cameron's Saving Christmas, ki je triumfiral v štirih kategorijah, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Na podelitvi 35. zlatih malin je Saving Christmas "pobral" zlate maline za najslabši film, najslabši scenarij, najslabšega igralca (Kirk Cameron) in tudi najslabši filmski par, ki ga po ocenah kritikov sestavljata "Kirk Cameron in njegov ego".

Eden od kritikov je o "nagrajenem" filmu zapisal, da to komedijo na verski osnovi težko prebavijo celo najbolj predani kristjani.

"Uspeh" božičnega filma pa je dobra novica za serijo filmov Transformerji. Četrti del Transformerjev, ki nosi podnaslov Doba izumrtja, je namreč vodil po nominacijah za zlate maline, saj jih je zbral kar sedem. A so filmu na koncu pripadle le maline za najslabšo režijo (Michael Bay) in najslabšega igralca v stranski vlogi (Kelsey Grammer).

Grammer si je sicer malino prislužil ne le s svojo igro v Transformerjih, ampak tudi v filmih Plačanci 3, Legends of Oz in Think Like a Man Too.

Za glavno žensko vlogo je malino prejela Cameron Diaz za filma Maščevanje v visokih petah in Vroči posnetki, Megan Fox pa so razglasili za najslabšo igralko v stranski vlogi za njen prispevek v filmu Ninja želve.

Celo na podelitvi zlatih malin pa ni bilo vse slabo. Ben Affleck, ki je bil leta 2003 razglašen za najslabšega igralca, si je prislužil nagrado za tistega, ki se je občinstvu najbolj odkupil. Nagrada, ki so jo letos podelili prvič, je namenjena tistim, ki so "šli od kandidatov za maline k veliko, veliko boljšim stvarem".

Zlate maline so začeli podeljevati leta 1980, nagrade pa služijo kot nasprotje hollywoodskim oskarjem. Te bodo v teatru Dolby v Hollywoodu podelili danes.

Prejemnike zlatih malin izbira okoli 800 članov fundacije za to nagrado. Glasovalno pravico si prislužijo s 40 dolarji članarine, članstvo pa letno obnavljajo s prispevkom v višini 25 dolarjev.

Nominiranci se sicer podelitve zlatih malin le redko udeležijo. Leta 2010 je izjemo napravila igralka Sandra Bullock, ki je osebno sprejela malino za najslabšo igralko v filmu Vse o Stevu, dan preden je v roke dobila še oskarja za najboljšo igralko v filmu Zgodba o prvaku.

Loading...