evrovizija, švica Svet24.si

Evrovizijska zmaga v roke Švicarja Nema!

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

košček pl Reporter.si

Podjetje očeta Erike Žnidaršič dobilo 100 ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

Poroka na prvi pogled Njena.si

Skrivnosten lokal, v katerem snemajo eksperiment

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Po skakalnih smučeh naj bi Elan ukinil še proizvodnjo plovil

Deli na:
Po skakalnih smučeh naj bi Elan ukinil še proizvodnjo plovil

Foto: Bobo

Ker proizvodnja plovil ne prinaša želenih rezultatov, hkrati pa so za njihov razvoj potrebna visoka vlaganja, naj bi po ukinitvi izdelave skakalnih smuči v Elanu načrtovali še odprodajo navtične divizije. Kot možen kupec se je omenjala turška družba, ki na tamkajšnjem trgu trži Elanova plovila, poroča Dnevnik.

V Elanu teh informacij niso niti potrdili niti zanikali, ideja o prodaji programa plovil pa se je po navedbah časnika pojavila že lani, potem ko je Bank of America Merrill Lynch od Družbe za upravljanje terjatev bank odkupila paket terjatev do štirih podjetij. Med njimi so bile tudi terjatve do Elana, kupec pa je po pregledu poslovanja navtične divizije ugotovil, da ta še zdaleč ne prinaša ustreznih rezultatov, trdi časnik.

Medtem ko so se plovila v Begunjah pred leti proizvajala v štirih proizvodnih halah, se danes proizvajajo le še v dveh. Če bo Elanu uspelo prodati navtično divizijo - kot možen kupec se je lani omenjala turška družba Solo Deniz Yatcilik Peyzaj skupaj s partnerji, ki je sicer pooblaščena prodajalka Elanovih plovil v Turčiji - Dnevnik napoveduje, da naj bi v preostalih dveh halah začeli izdelovati dele za vetrne elektrarne.

Vodstvo Elana, ki ima od lani poleti novega lastnika, je v torek sporočilo, da bodo izločili program proizvodnje skakalnih smuči in da želijo zanj poiskati prevzemnika. Za to so se odločili zaradi novih strateških usmeritev razvoja blagovne znamke Elan, in sicer se želijo usmeriti na trge z razvitimi zimskimi športi, so navedli.

Odločitev je dvignila veliko prahu, v reševanje zapleta pa se je vključila tudi Smučarska zveza Slovenije. O prevzemu proizvodnje se pogovarjajo s Petrom Slatnarjem, ki izdeluje okovje za večino skakalcev v svetovnem pokalu. Ta je za STA pojasnil, da naj bi bil dogovor sklenjen v ponedeljek ali najkasneje v torek, tako da bi kmalu po prvomajskih praznih že lahko stekla proizvodnja.