kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Žiga Jelar: Tresel sem se, ko sem stopil zraven Jana Plestenjaka

Deli na:
Žiga Jelar: Tresel sem se, ko sem stopil zraven Jana Plestenjaka

Žiga Jelar - Foto: M24/Luka Vovk

Eden najboljših slovenskih skakalcev je edinstven v svojem športu, saj se poleg s skoki zelo resno ukvarja z glasbo. Žiga Jelar počne precej več od raztegovanja meha ali brenkanja po strunah: pred nekaj meseci je izdal svoj prvi album Brez pravil z desetimi avtorskimi skladbami; na odru je nastopil z Janom Plestenjakom, Big Foot Mamo in Sašem Avsenikom; 1. junija pa bo imel na kranjskem gradu Khislstein svoj prvi samostojni koncert.

Po zanj uspešni in izjemno naporni skakalni sezoni je sicer že v polnem pogonu treninga, hkrati pa se pripravlja na trenutek resnice: prvič bo stal na odru kot zvezda večera in tisti, zaradi katerega bodo ljudje sploh prišli na koncert.

Najtežji trenutki so bili takrat, ko sem izdal prvi singel, za album me je tudi malo skrbelo, odkrito pove o skrbi, da bi ljudje mislili, da zaradi glasbe zanemarja skoke.

Ni mi do tega, da bi se prodal kakšni založbi samo zato, da bi imel nastope, opiše svoj premišljen pristop do glasbene kariere.

Glasba je zame sproščanje od vseh stresnih situacij v športu, moram reči, da mi zelo pomaga tudi pri reševanju iz kakšnih frustracij ali težkih trenutkov na skakalnici.

"Bi si pa večkrat želel, da bi kdo razumel, da ni lahko biti vrhunski športnik," pove kot skakalec. "Lahko daješ vse od sebe, a včasih ne gre po načrtih."

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24