Marjan Šarec Svet24.si

Ruski vohun se je približal slovenskemu ...

uvodna Svet24.si

Malček z možnostjo štirikolesnega pogona

Izidor Krivec Necenzurirano

Razkrivamo: tožilstvo blokiralo hrvaški prevzem ...

1717753308-dsc04923-1717753281864 Reporter.si

Lojze Peterle spet kritiziral vodstvo Nove ...

kek Ekipa24.si

Takšnega selektorja pa še ne: Nasmejani Kek ...

Marko Milosavljević Njena.si

Marko po eksperimentu: To, kar se dogaja, je ...

ilicic kurtic Ekipa24.si

Danci so znoreli! Pogačar Sloveniji na velikem ...

Magazin

Žiga Jelar na razprodanem Khislsteinu navdušil občinstvo (FOTO)

Deli na:
Žiga Jelar na razprodanem Khislsteinu navdušil občinstvo (FOTO)

Žiga Jelar je na gradu Khislstein v Kranju pripravil in razprodal svoj prvi koncert. - Foto: Grega Valančič

Žiga Jelar, izvrstni smučarski skakalec, ki vse večji pečat pušča tudi na glasbenem področju, je včeraj pripravil in razprodal svoj prvi koncert.

Njegov prvi polet na glasbene odre je pospremila množica obiskovalcev pod odrom gradu Khislstein v Kranju in številni glasbeni prijatelji, ki so z njim stali na njem: Jan Plestenjak, Nina Pušlar, Grega Skočir, Bojan Cvjetićanin, Ansambel Saša Avsenika, Žan Serčič, Rok Ferengja, Fehtarji in Nejc Ušlakar.

Žiga je svoj prvi koncert začel s skladbo, s katero se nam je pred štirimi leti prvič predstavil tudi kot glasbenik, skladbo 'Prijatelji', ki je bila hkrati tudi nekakšna rdeča nit večera, saj Žiga z bandom na odru ni bil sam. V čarobnem večeru, ki smo mu bili priča, je Žiga odpel vse skladbe albuma 'Brez pravil', koncertni repertoar pa je obogatil z mnogo skladbami glasbenih gostov, ki jih ni bilo malo.

Foto: Grega Valančič - Žiga Jelar je na gradu Khislstein v Kranju pripravil in razprodal svoj prvi koncert.

Najprej je Žiga na oder povabil kitarista Nejca Ušlakarja, pa Fehtarje, nato Roka Ferengjo, Nino Pušlar, Žana Serčiča in Ansambel Saša Avsenika, ki je med drugim izvedel skladbo 'Planica, Planica'. Zadnji del koncerta je bil rockersko obarvan: po avtorski skladbi 'Prepovedana' je sredi skladbe Big Foot Mame 'Nekaj je na njej' na oder prišel Grega Skočir, z Bojanom Cvjetićaninom pa je Žiga odpel 'Golo'.

Tik pred koncem večera je na oder prišel še Jan Plestenjak - 'Čao lepa' je bila tista skladba, ki sta jo z Žigo odpela skupaj že v Stožicah, na Janovem koncertu, včeraj pa še enkrat na gradu Khislstein, na Žigovem koncertu.

Foto: Grega Valančič - Žiga Jelar je na gradu Khislstein v Kranju pripravil in razprodal svoj prvi koncert.

Po koncu uradnega dela koncerta, ki ga je Jelar sklenil z aktualno 'Zakaj gorijo solze', je občinstvo želelo še: Žiga se je vrnil na oder in ponovno odigral skladbi 'Letim brez pravil' in 'Prijatelji', ob kateri so se mu pridružili vsi glasbeni prijatelji, s katerim si je tega večera delil oder.

Spomnimo: Žiga Jelar je svojo prvo avtorsko pesem predstavil leta 2019 in od takrat ga vse bolj spoznavamo tudi kot glasbenika. Letos, 16. februarja, je naš orel izdal glasbeni prvenec 'Brez pravil', svoj prvi koncert pa je pripravil 1.6.2023 na gradu Khislstein v Kranju.