horoskop_zodiak_znakijpg Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 19. januarja

Giorgos Parasiris; Savina Atai Dobra karma

Konec je! Savina po sedmih letih zapustila ...

Khagendra Thapa Magar Svet24.si

FOTO: Poslovil se je najmanjši človek na svetu

karl-erjavec Svet24.si

Karl Erjavec se ne umika le iz politike, ampak ...

opravičevanje Dobra karma

12 astro znakov - 24 različic opravičevanja

barbara-mucić Njena.si

To je prava ljubezen atraktivne Barbare

Archie, princ Harry Njena.si

Harry ločen od sina

Magazin

Zasavska ljudska univerza je praznovala 60. rojstni dan

Deli na:
Zasavska ljudska univerza je praznovala 60. rojstni dan

Skupina Perkakšns - Foto: Igor Gošte

Včeraj je Zasavska ljudska univerza (ZLU) v trboveljskem Delavskem domu pripravila slovesnost ob 60-letnici delovanja. Direktorica ZLU Polona Trebušak je po slovesnosti zapisala, da je učenje v prvi vrsti potovanje do znanja.

Tako kot udeleženci slovesnosti je bila tudi sama zadovoljna s samo izvedbo in je toliko bolj veselo zarezala v torto velikanko. Prireditev je bila programsko bogata, tako kot je bogata dosedanja zapuščina te izobraževalne ustanove. Da rezultate ZLU cenijo tudi drugi, so dokazali z obiskom in dvorano dodobra napolnili.

Foto: Igor Gošte - Direktorica ZLU Polona Trebušak in njena mama

Imeli so kaj videti in slišati. Navdušili so učenci Glasbene šole Zagorje, Branko Potočan je z akrobacijo na vrvi jemal dih, Nastja Abdič in Irena Krošel sta vmes risali šestdesetletno zgodbo ZLU, skupina Perkakšns je navdušila z afriškimi bobni, pevka Maruša Zmrzlak in kitarist Emir Ibrakić pa sta ob koncu še vsem pobožala srca.

V krajšem nagovoru, ki so se ga udeležila zagorski župan Matjaž Švagan, hrastniški župan Marko Funkl, trboveljska podžupanja Maja Krajnik, predstavnica ministrstva za izobraževanje, znanost in šport Teja Dolgan in še nekateri drugi gostje, je med drugim izrazila zahvalo za podporo zasavskim občinam, ki so jo vsa ta desetletja nudile Zasavski ljudski univerzi, da je le-ta v zadnjih desetih letih postala med najboljšimi v Sloveniji in je lahko svetel zgled vsem drugim.

Foto: Igor Gošte - Torta velikanka v čast 60-letnici

"S kultura vseživljenjskega učenja premikamo meje in ustvarjamo nove standarde na področju izobraževanja odraslih, medgeneracijskega sodelovanja ter v skrbi za ranljive skupine. Zagotovo so bili izzivi ped šestimi desetletji drugačni kot tisti, s katerimi se soočamo danes, ko so pred nami demografske spremembe, izzivi dolgožive družbe, podnebne spremembe, trajnostni razvoj, svetovne migracije ter iztekanje  finančne perspektive in s tem evropskih sredstev," je še v nagovoru povedala direktorica.

loading...
Loading...