martin sagner Svet24.si

Vinko Šimek je žalosten: umrl je Dudek

polna luna Dobra karma

Obrestovalo se vam bo, če na polno luno delate ...

alec baldwin, hilaria baldwin Svet24.si

Zvezdnikova žena doživela še drugi spontani splav

minimalna plača, delavec, denar Svet24.si

Kmalu bodo plače višje, a tudi računi

Vili Resnik-iskreno Nova Dobra karma

"Kaj sem preživljal kot otrok v reji, si ljudje ...

sandra Njena.si

Doma ima sanjskega moškega, a odhaja v šov ...

JAN IN TILEN KLOBASA Njena.si

Kdo se je znesel nad mamo dvojčkov Klobasa?!

Magazin

To so zasavski dogodki z dolgo brado (VIDEO)

Deli na:
To so zasavski dogodki z dolgo brado (VIDEO)

Udeleženci študijskih krožkov na domačiji Medved v Podkumu. - Foto: Igor Gošte

Pred vami je kratka reportaža oziroma povzetek letošnjih študijskih krožkov, ki so potekali v Zasavski ljudski univerzi (ZLU). Študijski krožki imajo tako v Sloveniji kot v Zasavju dolgo brado in po povedanem se bodo zagotovo izvedli tudi v naslednjem letu. Predstavitev pa ni potekala v prostorih ZLU, ampak v prijetnem ambientu kmetije Medved v Podkumu.

V reportaži si boste lahko pogledali tudi, kaj je o zgodovini te kmetije povedal Rudi Zupan. Domačija Medved v Podkumu je namreč znana že od sredine 18. stoletja.

Sedanji novi lastniki so člani družine upokojenega kirurga Rudija Zupana, ki je med drugim dobro poznal slovitega dirigenta Carlosa Kleiberja, bližnjega krajana s Konjšice, seveda pa še vso zgodovino družine Medved.

Foto: Igor Gošte - V skednju, ki je primeren za glasbene večere in predavanja, je tudi muzej.

Po videnem je več kot očitno, da je posestvo prišlo v roke pravih ljudi. V to so se lahko prepričali tudi udeleženci študijskih krožkov in vsi drugi, ki tako ali drugače obiščejo ta lepi konec Zasavja. Mnogi tudi, ko pridejo na kakšen njihov vrhunski glasbeni koncert, ki ga organizirajo v akustičnem starem skednju.

Po prigrizku, ki ga je pripravila še ena med bolj znanimi podkumskih družin, družina Čop, je nekaj o nadaljevanju študijskih krožkov spregovorila še direktorica ZLU Polona Trebušak in dala s tem piko na i celoletnim aktivnostim povezanim s študijskimi krožki, ki združujejo in povezujejo.

loading...
Loading...