ana maria mitić Dobra karma

Solze nesrečnih ljubezni Ane Marie Mitić je njen...

koronavirus-slovenija Svet24.si

Vlada bo odločila o ukrepih za naslednji teden. ...

anton stres pl2 Reporter.si

Škofovska Komisija Pravičnost in mir kritizira ...

testiranje koronavirus metelkova bobo5 Svet24.si

Kmalu 1000 bolnikov, ki bodo nujno potrebovali ...

Screenshot 2020-10-28 at 17.26.07 Necenzurirano

Skrivnostni obisk pri Janezu Janši

papež Odkrito.si

Tudi papeža kritizirali zaradi nenošenja mask

ljubezen-po-domače-na-kavču Njena.si

Pri Jožetu Roženu je v resnici veliko bolj ...

Magazin

Žan Kranjec v Söldnu začenja sezono: Vem, da imam možnosti za najvišja mesta in mogoče tudi globus

Deli na:
Žan Kranjec v Söldnu začenja sezono: Vem, da imam možnosti za najvišja mesta in mogoče tudi globus

Foto: Profimedia

Po alpskih smučarkah bodo na ledeniku Rettenbach prišli na vrsto še moški, ki bodo nad Söldnom opravili prvi tekmovalni preizkus v sezoni 2020/21 svetovnega pokala v alpskem smučanju. Prvi na startu uvodnega moškega veleslaloma je najboljši slovenski alpski smučar minule zime Žan Kranjec, ki je lansko söldensko tekmo končal na tretjem mestu.

Kranjec je lansko sezono odlično začel, z januarsko zmago v Adelbodnu je prvič oblekel rdečo majico vodilnega veleslalomista, a je na koncu po odpadlih dveh veleslalomskih preizkušnjah pristal na nehvaležnem četrtem mestu v seštevku discipline.

"Imel sem veliko časa, da sem predelal, kar se je zgodilo ob koncu minule sezone. Samozavest je še vedno visoka oziroma še višja, ker vem, da sem blizu in da imam možnosti za najvišja mesta in mogoče tudi globus. To mi daje optimizem in veliko dodatne motivacije," je prepričan v svoje sposobnosti tekmovalec iz Bukovice pri Vodicah.

"Moj glavni cilj je, da vsako vožnjo opravim po svojih najboljših sposobnostih. Kar se tiče rezultatov, si želim biti v veleslalomskem vrhu. (Mali) globus, prva tri mesta v veleslalomskem seštevku ..., kar pa ni odvisno samo od mene, želim biti najboljši na vsaki tekmi in pokazati tisto, kar znam," je pred Söldnom povedal prvi slovenski veleslalomski adut.Na startu sta dva Slovenca. Štefan Hadalin bo s startno številko 45 lovil svoj prvi veleslalomski finale na söldenski tekmi.

Začetek prve vožnje bo ob 10.00, druga se bo začela ob 13.15. Za postavitev na drugi progi bo poskrbel trener Slovencev Klemen Bergant. Prvo progo bo postavil francoski trener Frederic Perrin.

Na startu so vsi najboljši veleslalomisti minule sezone, vključno s skupnim zmagovalcem Aleksandrom Aamodtom Kildejem iz Norveške, tako da se že takoj na začetku obeta odločni boj, kljub strogim protikoronskim ukrepom in praznim tribunam v ciljni areni. Prvi dve mesti sta lani zasedla predstavnika Francije Alexis Pinturault in Mathieu Faivre.

Loading...