Severni sij, slovenj gradec Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz...

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

Alenka Marinič 1 Njena.si

Osebno: Alenka Marinič, kot je javnost ne pozna

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Hirscherja ni več, začenja se boj za nasledstvo avstrijskega velikana

Deli na:
Hirscherja ni več, začenja se boj za nasledstvo avstrijskega velikana

Foto: Jurij Završnik

Sölden bo gostil še moško veleslalomsko uverturo 54. po vrsti svetovnega pokala v alpskem smučanju. Slovenski adut za veleslalomski globus Žan Kranjec bo imel kot drugi na startu najboljše pogoje v prvi vožnji preizkušnje na ledeniku Rettenbach. Najboljši smučar zadnjih osem sezon Marcel Hirscher je končal tekmovalno pot.

Poletni pogoji s temperaturami krepko nad lediščem na tem ledeniku 3000 metrov nad morjem so bili dejavnik razpleta sobotnega ženskega veleslaloma, ki ga je presenetljivo dobila 17-letna Alice Robinson.

Novozelandska najstniška senzacija je za sabo pustila tako najboljšo smučarko minulih treh zim Mikaelo Shiffrin (ZDA) kot zmagovalko lanske ledeniške uverture Tesso Worley (Fra).

Slovenski izkupiček prvega dneva sezone je 11. in 23. mesto Tine Robnik in Ane Bucik, Meti Hrovat, ki je bila četrta po prvi vožnji, je začetniška napaka z odstopom pred ciljem finala odnesla vrhunsko uvrstitev.

V Söldnu sta zadnji dve moški tekmi odpadli. Zadnji zmagovalec te zahtevne preizkušnje Francoz Alexis Pinturault nosi letnico zmage 2016, ko je Žan Kranjec navdušil s četrtim mestom.



Takrat sta se pred Slovenca uvrstila Hirscher in od letos prav tako upokojeni Nemec Felix Neureuther. Z njunim slovesom sta se izpraznili dve mesti, kar je priložnost tudi za najboljšega slovenskega veleslalomista, ki je 19. decembra lani osvojil svojo prvo zmago v svetovnem pokalu. Šestindvajsetletnik je minulo sezono sklenil s tretjim mestom v Andori, svojimi tretjimi stopničkami v svetovnem pokalu.

V konkurenci sta najbolj v ospredju Pinturault in Norvežan Henrik Kristoffersen, ki je zadnji dve sezoni v veleslalomskem seštevku končal za dominantnim Hirscherjem. Norvežan bo startal kot prvi, Francoz kot peti.

Na startu bo tudi Žanov partner s treningov Štefan Hadalin, ki bo s številko 62 napadal iz ozadja.

Vožnji se bosta začeli ob 10. uri, prva, in ob 13. uri, druga.