Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

la-parolaccia Odkrito.si

V tej restavraciji natakarji žalijo goste!!!

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Danes vrhunec svetovnega prvenstva za Ilko Štuhec

Deli na:
Danes vrhunec svetovnega prvenstva za Ilko Štuhec

Foto: Facebook

Na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v Areju bodo podelili nov komplet odličij. Po moškem smuku bo nedelja v znamenju ženskega smuka na progi z gore Areskutan. Slovenska favoritinja za zmago je Ilka Štuhec, ki je pred dvema letoma v St. Moritzu osvojila svojo prvo zlato kolajno. Ta je na varnem doma. Štuhčeva pa danes napada še drugo zlato.

Štuhčeva je v soboto na osrednjem prireditvenem prostoru v Areju, Medal Plazi, na žrebu izbrala startno številko 9. Pred dvema letoma je zlato osvojila s številko 7. Vmes se je zgodila poškodba, a se je letos vrnila v izjemni formi in je zmagala na smuku v Val Gardeni. Da je v dobri formi tudi na prvenstvu, je dokazala z drugim časom kombinacijskega smuka.

Na startnem seznamu sta dve Slovenki ob Štuhčevi še Maruša Ferk, ki bo nastopila kot 34.

V St. Moritzu je Štuhčeva osvojila zlato, Avstrijka Stephanie Venier srebro - danes bo startala s številko 7 -, Vonnova pa je bila bronasta.

Največ pozornosti je namenjeno poslavljajoči se ameriški zvezdnici, ki bo na zadnji tekmi v bogati karieri nastopila s številko 3. Vonnova je na žreb prinesla tudi svojo psičko Lucy, ki jo je za to priložnost oblekla v kostum samoroga.

Žreb številk je bil po podelitvi kolajn zmagovalcem moškega smuka, ko je bil trg premajhen za vse, ki so prišli pozdraviti skoraj domačina Norvežana, zlatega Kjetila Jansruda in srebrnega Aksla Lund Svindala, ki je s smukom v Areju sklenil bogato tekmovalno pot. Bron je pripadel Vincentu Kriechmayrju. Moški smuk je bil v sneženju in s starta superveleslaloma.

Začetek ženskega smuka je ob 12.30.