veter, streha, kranj Svet24.si

VIDEO: Pretresljivi posnetki iz Kranja, z bloka je...

mislav bago1 Svet24.si

Umrl je znani novinar in voditelj, star je bil ...

Screenshot 2021-11-14 at 18.32.43 Necenzurirano

Zadnji dnevi Tomaža Kokota na vrhu Pošte ...

jadranka rebernik bobo Reporter.si

Totalna vojna na TVS: novinarji se puntajo ...

goran dragic Ekipa24.si

Kaj je z Goranom Dragićem? Zakaj je igral le pet ...

tanja-1 Njena.si

Nič več šova Ljubezen po domače?

doncic Ekipa24.si

Vas zanima, v čem se te dni po Ljubljani prevaža...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Začetek gradnje Kolesarske steze Primoža Rogliča

Deli na:
Začetek gradnje Kolesarske steze Primoža Rogliča

Odkritje temeljnega kamna sta opravila Matjaž Švagan in Primož Roglič - Foto: Igor Gošte

V Reporterju smo lani obširno poročali o kolesarski stezi, ki bo nosila ime po kolesarju Primožu Rogliču. V članku smo opozorili tudi na nekaj nevarnih odsekov, kjer bo kolesarska pot sekala eno najbolj obremenjenih regionalnih cest pri nas, ki pelje iz Zagorja proti trojanskemu klancu in potem do priključka do avtoceste. Upamo, da so naša opozorila zalegla.

Iz urada zagorskega župana Matjaža Švagana, pa so nam ravno danes sporočili, da se je že začela  finančno največja in ena najbolj zahtevnih investicij v zgodovini zagorske občine. Župan  je v družbi Iva Vrtačnika, vodje občinskega oddelka za gospodarske javne službe, simbolično z gradbenim strojem zakopal v traso nove kolesarske steze Primoža Rogliča.  

Ob tem je še enkrat poudaril, da se veseli začetka gradnje, ki je finančno v večji meri podprta s sredstvi Ministrstva za infrastrukturo in Kohezijskega sklada Evropske unije. Občina bo  dobila okoli 5 milijonov evrov sofinancerskih sredstev, preko 2 milijona evrov pa bo zagotovila sama iz občinskega proračuna.

Nova kolesarska steza bo nadaljevala obstoječo kolesarsko stezo v Zagorju in bo po zaključku gradnje dolga okoli 10 kilometrov.
Povejmo še, da sta temeljni kamen za izgradnjo kolesarske steze odkrila župan in Primož Roglič, ko je bil zanj organiziran sprejem po vrnitvi iz Olimpijskih iger v Tokiu in tretji zmagi na Vuelti.