kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Začetek gradnje Kolesarske steze Primoža Rogliča

Deli na:
Začetek gradnje Kolesarske steze Primoža Rogliča

Odkritje temeljnega kamna sta opravila Matjaž Švagan in Primož Roglič - Foto: Igor Gošte

V Reporterju smo lani obširno poročali o kolesarski stezi, ki bo nosila ime po kolesarju Primožu Rogliču. V članku smo opozorili tudi na nekaj nevarnih odsekov, kjer bo kolesarska pot sekala eno najbolj obremenjenih regionalnih cest pri nas, ki pelje iz Zagorja proti trojanskemu klancu in potem do priključka do avtoceste. Upamo, da so naša opozorila zalegla.

Iz urada zagorskega župana Matjaža Švagana, pa so nam ravno danes sporočili, da se je že začela  finančno največja in ena najbolj zahtevnih investicij v zgodovini zagorske občine. Župan  je v družbi Iva Vrtačnika, vodje občinskega oddelka za gospodarske javne službe, simbolično z gradbenim strojem zakopal v traso nove kolesarske steze Primoža Rogliča.  

Ob tem je še enkrat poudaril, da se veseli začetka gradnje, ki je finančno v večji meri podprta s sredstvi Ministrstva za infrastrukturo in Kohezijskega sklada Evropske unije. Občina bo  dobila okoli 5 milijonov evrov sofinancerskih sredstev, preko 2 milijona evrov pa bo zagotovila sama iz občinskega proračuna.

Nova kolesarska steza bo nadaljevala obstoječo kolesarsko stezo v Zagorju in bo po zaključku gradnje dolga okoli 10 kilometrov.
Povejmo še, da sta temeljni kamen za izgradnjo kolesarske steze odkrila župan in Primož Roglič, ko je bil zanj organiziran sprejem po vrnitvi iz Olimpijskih iger v Tokiu in tretji zmagi na Vuelti.