zda vesna_vuk_godina - foto Simen Svet24.si

Antropologinja Vesna V. Godina: Nekoč je bil ...

Maddie, Madeleine McCann Svet24.si

Novi dokazi v zvezi z izginotjem male Maddie ...

Terence Darrell Kelly Svet24.si

Avstralec priznal, da je ugrabil štiriletnico

milan kucan pl2 Reporter.si

Milan Kučan: V zgodbo o malem in hudobnem palčku...

dražgoše Necenzurirano

Resnica o Dražgoški bitki #kolumna

Nastja Pesek Odkrito.si

Nastja Pesek ne skriva, da uživa v novi vlogi

Ahonen Ekipa24.si

ŠOK v smučarskih skokih! Skakalni šampion ...

Magazin

Začetek gradnje Kolesarske steze Primoža Rogliča

Deli na:
Začetek gradnje Kolesarske steze Primoža Rogliča

Odkritje temeljnega kamna sta opravila Matjaž Švagan in Primož Roglič - Foto: Igor Gošte

V Reporterju smo lani obširno poročali o kolesarski stezi, ki bo nosila ime po kolesarju Primožu Rogliču. V članku smo opozorili tudi na nekaj nevarnih odsekov, kjer bo kolesarska pot sekala eno najbolj obremenjenih regionalnih cest pri nas, ki pelje iz Zagorja proti trojanskemu klancu in potem do priključka do avtoceste. Upamo, da so naša opozorila zalegla.

Iz urada zagorskega župana Matjaža Švagana, pa so nam ravno danes sporočili, da se je že začela  finančno največja in ena najbolj zahtevnih investicij v zgodovini zagorske občine. Župan  je v družbi Iva Vrtačnika, vodje občinskega oddelka za gospodarske javne službe, simbolično z gradbenim strojem zakopal v traso nove kolesarske steze Primoža Rogliča.  

Ob tem je še enkrat poudaril, da se veseli začetka gradnje, ki je finančno v večji meri podprta s sredstvi Ministrstva za infrastrukturo in Kohezijskega sklada Evropske unije. Občina bo  dobila okoli 5 milijonov evrov sofinancerskih sredstev, preko 2 milijona evrov pa bo zagotovila sama iz občinskega proračuna.

Nova kolesarska steza bo nadaljevala obstoječo kolesarsko stezo v Zagorju in bo po zaključku gradnje dolga okoli 10 kilometrov.
Povejmo še, da sta temeljni kamen za izgradnjo kolesarske steze odkrila župan in Primož Roglič, ko je bil zanj organiziran sprejem po vrnitvi iz Olimpijskih iger v Tokiu in tretji zmagi na Vuelti.