Charlize Theron Dobra karma

Zvezdnica ima angelski obraz, a moški se je ...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 19. oktobra

sarec jansa maske sta pf Reporter.si

Zamaskiranca iz pekla spolitizirala epidemijo: ...

koronavirus, lokal, restavracija, terasa, mize, gostilna Svet24.si

Razglašena je epidemija. Ukrepi zaenkrat še ...

20201015-01031612 Necenzurirano

Tu so podatki: zakaj so zaprli šole?

lj Odkrito.si

Pred in po zaprtju lokalov v Ljubljani.

sabina-mlakar Njena.si

Ljubezen po domače: Ima Sabina zaradi šova ...

Magazin

Športni psiholog Blaž Zagorc: Egoizem ni ključna psihološka lastnost za uspeh

Deli na:
Športni psiholog Blaž Zagorc: Egoizem ni ključna psihološka lastnost za uspeh

Športni psiholog Blaž Zagorc. - Foto: Primož Lavre

V preteklih tednih je veliko Slovencev spremljalo največjo kolesarsko dirko na svetu Tour the France, legendarno dirko po Franciji. Pregovorni ljubitelji zimskih športov smo imeli kar dva junaka na tej dirki, ki v kolesarskem svetu zagotovo pomeni največ kar je možno dobiti v kolesarstvu. Kolesarski Oskar bi lahko rekli. Tekmovanje se je razpletlo nepričakovano, saj je Primož Roglič, ki je veljal za favorita na dirki na koncu klonil pred mlajšim Tadejem Pogačarjem.

Športni psiholog Blaž Zagorc nam je pomagal razkriti nekaj skrivnost v glavah vrhunskih športnikov kot je zagotovo Primož Roglič in še mnogi drugi Slovenci, ki krojijo sam vrh svetovnega športa. Zanimalo nas je kaj loci profesionalnega športnika od amaterja, če izvzamemo fizične predispozicije in trening, prav tako nam je pojasnil kako pomembna je psihična pripravljenost in ali se lahko športnik vnaprej pripravi, da lahko trezno razmišlja in se pravilno odzove, če stvari ne gredo po načrtu.


Je bil poraz Rogliča proti Pogačarju posledica psihičnega stanja in psihičnih pritiskov, nemara celo posledica prevelike želje?

Zagotovo se je marsikateri Slovenec vprašal, kaj se podi po glavi Primožu Rogliču ali Tadeju Pogačarju v gorskih etapah ali šprintih, kjer so odločilne sekunde, ali celo desetinke sekund. Nedvomno pri vrhunskih športnikih ni dovolj zgolj fizična pripravljenost pomembna je tudi bistra glava. In tako kot pri fizični pripravi so tudi pri psihični potrebni strokovnjaki.  Zagorc nam v intervjuju pojasni marsikaj, zaradi česar lahko bolje razumemo tudi razplet na Touru.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24

Loading...