Revija Reporter
Magazin

Strahoveljčani Primoža Rogliča ne dajo

Igor Gošte
2.832

1. avg. 2021 11:14 Osveženo: 11:16 / 01. 8. 2021

Deli na:

Zlati olimpijski krogi v čast Primožu Rogliču za vedno.

Igor Gošte

Resda Primož Roglič s svojo družino največ časa preživi v tujini na kolesarskih dirkah in pripravah, ko je v Sloveniji tudi v Gameljnah, a še vedno bo za vedno zapisano, da je odraščal in do prvih večjih kolesarskih uspehov živel v vasi Strahovlje, ki je dela krajevne skupnosti Kisovec, ta kraj pa del občine Zagorje ob Savi.

Zato ne čudi, da svojemu Primožu po  vseh večjih športnih uspehih vsakokrat pripravijo  prav poseben sprejem. Najbolj zvesti navijači Fun kluba Rogla ga ponavadi pričakajo že na Brniku, tako kot pred dnevi, ko se je z zlato medaljo vrnil z Olimpijskih iger v Tokiu. Pogosto ga potem pričakajo na znamenitem ovinku in malem križišču, od koder lokalna cesta pelje do približno kilometer oddaljene Primoževe rojstne hiše, kjer še vedno živita njegova starša Anita in Leopold Roglič.

To je tudi eno bolj znanih križišč ob regionalni cesti, kjer potniki pogosto za kratek čas postanejo in se slikajo pred kolesom, postavljenim v čast Primoževim uspehom. Odslej se bodo lahko še pred zlatimi Olimpijskimi krogi, ki so jih včeraj postavili člani Primoževe navijaške skupine. Za svojega Primoža Rogliča- Iron Roglo so pripravljeni storiti marsikaj.

Avtor članka pred olimpijskimi krogi

Mojca Gošte

Zaradi Primoževeih družinskih in športnih obveznosti, čaka ga kratek družinski dopust in zaključne priprave na dirko po Španiji, ki jo je že dvakrat dobil, je sprejem njemu v čast v Zagorju in tudi v Kisovcu na omenjenem odcepu za Strahovlje prestavljen za čas po dirki po Španiji. Takrat bo ne glede na Primožev športni dosežek veličastni sprejem (seveda, če nam je ne bo zagodla korona). Tak, kakršnega si zlati Iron Rogla tudi zasluži. Do takrat in še tudi leta in desetletja kasneje, pa bo Primož za Strahoveljčane, Kisovčane in Zagorjane še vedno njihov. Pa kjerkoli bo že živel.

Sicer pa Primož ni edini uspešni športnih iz te vasi. V vasi so pred leti navijali tudi za Andraža in Manjo Pograjc, ki sta v smučarskih skokih dosegla lepe rezultate, Oba sta bila del slovenske reprezentance, Andraž celo član zmagovalne ekipe svetovnega pokala na planiški velikanki. Tako kot kot nekoč Primožev, ko je bil še uspešen smučarski skakalec je bil njun trener Zveeno Pograjc. Iz te vasi prihaja tudi nogometaš Olimpije Gal Kurež in še nekateri drugi športniki. Ja, Strahovlje so res športa, zlata olimpijska vas.

Več o Primožu in uspehu drugih slovenskih športnikov si lahko jutri preberete v kolumni v tiskani izdaji Reporterja.

Zlati olimpijski krogi Rogli v čast so postavljeni

Igor Gošte