danny Dobra karma

Slavni vedeževalec po dolgoletnem molku končno ...

primož roglič, tadej pogačar Svet24.si

Pogačar s "športnim ropom" prijatelja, ki ga ...

tanja fajon pl1 Reporter.si

Išče se novi mandatar: SD namerava vložiti ...

Infekcijska klinika v Ljubljani Svet24.si

Matjaž Jereb: Najmlajša bolnica na intenzivni ...

Matej Tonin Necenzurirano

Za življenja gre? Ne, za vojaške helikopterje.

paris-hilton, this-is-paris, dokumentarec Odkrito.si

Paris Hilton zaključila 20 let pretvarjanja

peter prevc bobo2 Njena.si

Peter Prevc na rojstni dan pokazal sinovo ...

Magazin

Za denar vse: v Katarju bodo Španci navijali proti svojim

Deli na:
Za denar vse: v Katarju bodo Španci navijali proti svojim

Foto: Reuters

Katar se v zadnjih letih vse odločneje prebija na zemljevid svetovnega športa. Gostil bo svetovno prvenstvo v nogometu, tistega v plavanju v 25-metrskih bazenih je že konec lanskega leta, v teh dneh postaja ta zalivska država še rokometno obarvana. To je občutila tudi skupina španskih rokometnih navijačev, ki pa bo na SP navijala za Katar.

Denar za Katarce nikoli ni bil težava - z velikodušnimi brezplačnimi vabili na vse strani so poskrbeli, da bo tudi rokometno prvenstvo precej odmevno, manjkali pa so še tisti, ki bi poživili tudi dogajanje na športnih prizoriščih te države, ki doslej ni slovela kot zelo rokometna.

Seveda so hitro našli rešitev - kupili oziroma najeli so skupino navijačev, ki v svoji domovini velja za eno najglasnejših. To, da bodo Španci tri tedne vneto navijali in nabijali po glasbilih za Katar, jih ne moti, gostov, ki bodo pravzaprav imeli nekajtedenske počitnice "all inclusive", pa tudi ne.

"Plačali so nam vse polete, nastanitev v dobrem hotelu, poskrbeli so za dostop na tribune na vse tekme," je argumente, zakaj so se odločili za začasno selitev v Katar, pojasnil Samuel Ruiz, vodja skupine Furia Conquense, ki v Španiji velja za eno najglasnejših in najbolj prepoznavnih. "Ponudba je dovolj dobra, da jih bomo spodbujali na vseh tekmah, tudi na tisti s Španijo. Katar pač plača vse, zato navijamo zanj," je o trgovini z nacionalnimi čustvi dejal Ruiz.

Španci in Katarci igrajo v predtekmovalni skupini A, kjer so še Slovenija, Belorusija, Brazilija in Čile. Katar in Španija se bosta pomerila 21. januarja.

Večina članov španske oziroma zdaj začasno katarske skupine Furia Conquense prihaja iz mesta Cuenca, sami pa se radi pohvalijo kot najglasnejši in najboljši rokometni navijači v Španiji. Španski navijači, Katarci so jih povabili 30, so v Katar prinesli svoje glasbene instrumente, zdaj pa s saksofoni, bobni in trobentami že pridno vadijo nove navijaške pesmi. Namesto vzklika Cuenca bodo v angleška besedila svojih pesmi vnesli besedo Katar ...

Loading...