stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Pahor ob rokometnem prvenstvu na delovni obisk v Katar

Deli na:
Pahor ob rokometnem prvenstvu na delovni obisk v Katar

Foto: Bobo

Predsednik republike Borut Pahor bo danes na povabilo katarskega emirja Tamima bin Hamada bin Kalifa al Tanija začel tridnevni delovni obisk v Katarju. Srečal se bo s člani katarske vlade in gospodarstva, ker pa obisk sovpada s svetovnim rokometnim prvenstvom, se bo udeležil tudi slovesnosti ob njegovem odprtju.

Pahorja, ki se bo srečal tudi s predsednikom katarskega poslovnega združenja, šejkom Fajsalom al Tanijem in predsednico Katarske fundacije, šejko Mozo bint Naser, bo na obisku spremljal državni sekretar na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Aleš Cantarutti.

Kot napovedujejo v Pahorjevem uradu, bo obisk potrdil dobre in prijateljske odnose s Katarjem, dal nov zagon dvostranskemu sodelovanju ter ponudil priložnost slovenskim gospodarstvenikom, da navežejo poslovne stike s katarskimi.

Obisk predsednika republike v Katarju tudi na emirjevo željo sovpada s 24. svetovnim rokometnim prvenstvom za moške v Dohi, na katerem tekmuje tudi slovenska reprezentanca. Pahor se bo danes udeležil slovesnosti ob odprtju prvenstva. Ob robu športnega dogodka bo Rokometna zveza Slovenije v hotelu Ritz Carlton priredila projekt Slovensko središče - I feel Slovenia, katerega častni pokrovitelj bo Pahor.