ana-tavčar-pirkovič Dobra karma

Na najbolj žaljive kritike televizijska ...

2_manca špik Svet24.si

Manca Špik zaradi hčerke obiskuje psihoterapevta

karl erjavec pl1 Reporter.si

Rešitelj s političnega smetišča: Odpisani Karl...

prodajalec kostanjev, maroni, zurich Svet24.si

Konec oktobra podobno kot v Sloveniji! Toda Švica...

20180521-00861791 Necenzurirano

Kaj je igra Karla Erjavca? In zakaj se Janša boji...

alenka-godec Odkrito.si

Scrkljani kraljici Alenke Godec

Nika Zorjan Njena.si

Nika Zorjan pokazala svoj dom

Magazin

Slovenski rokometaši danes začenjajo "misijo Katar 2015"

Deli na:
Slovenski rokometaši danes začenjajo "misijo Katar 2015"

Foto: Bobo

Slovenska moška rokometna reprezentanca v svojem tradicionalnem pripravljalnem taboru v Zrečah danes začenja "misijo Katar 2015". Na najbolj pomembni reprezentančni akciji v tej sezoni, svetovnem prvenstvu v Dohi, bo Slovenija branila četrto mesto, ki ga je osvojila pred dvema letoma v Španiji.

Slovenski selektor Boris Denić na začetku priprav ne bo mogel računati na vse svoje izbrance, nekateri rokometni legionarji iz Francije in Nemčije se jim bodo pridružili po božičnih ali novoletnih praznikih.

Slovenija bo prvi tekmovalno-pripravljalni akciji imela v Celju, kjer se bo na tako imenovanem "novoletnem turnirju" 27. decembra pomerila z Egiptom, dan kasneje pa še z Alžirijo. Na teh dveh tekmah zagotovo ne bodo igrali Gorazd Škof, Dragan Gajić in Miha Žvižej, saj bodo nastopili na francoski tekmi all-stars, manjkali bodo tudi igralci nemških klubov: Miladin Kozlina, Primož Prošt, Jure Natek in Marko Bezjak. Izbrana vrsta bo v polni postavi nastopila na turnirju na Danskem, kjer se bo med 9. in 11. januarjem prihodnje leto pomerila z domačo reprezentanco, Švedsko in Islandijo.

Slovenija bo na SP v Katarju igrala v skupini A. V prvem krogu (16. januar) se bo najprej pomerila s Čilom, v drugem (17. januar) z Belorusijo, v tretjem (19. januar) s Katarjem, v četrtem (21. januar) z Brazilijo in petem (23. januar) s Španijo. V osmino finala se bodo uvrstile reprezentance od prvega do četrtega mesta, zadnji dve izbrani vrsti pa bosta nastopili v predsedniškem pokalu.

Na Denićevem seznamu so naslednji igralci:
- vratarji: Gorazd Škof (Nantes), Primož Prošt (Göppingen), Matevž Skok (Celje Pivovarna Laško) in Klemen Ferlin (Gorenje Velenje);
- krilni igralci: Luka Žvižej (Celje Pivovarna Laško), Simon Razgor, David Špiler (oba Meškov Brest), Dragan Gajić, Vid Kavtičnik (oba Montpellier), Gašper Marguč (Veszprem) in Mario Šoštarič (Gorenje Velenje);
- zunanji igralci: Klemen Cehte (Payd D'Aix), Marko Bezjak, Jure Natek (oba Magdeburg), Miladin Kozlina (Minden), Dean Bombač (Pick Szeged), Uroš Zorman (Vive Targi Kielce), Sebastian Skube (Björringbro-Silkeborg), Jure Dolenec (Montpellier), David Miklavčič (Celje Pivovarna Laško), Mitja Nosan in Staš Skube (oba Gorenje Velenje);
- krožni napadalci: Miha Žvižej (Touluse), Matej Gaber (Montpellier), Uroš Bundalo (Tremblay) in Blaž Blagotinšek (Celje Pivovarna Laško).

Loading...