peterka1 Svet24.si

Primož Peterka in njegovih dvanajst kitajskih ...

čas Dobra karma

Tedenski horoskop: vi boste določali svoj čas in...

horoskop_astro_napoved Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 16. decembra

Reinhard Heydrich Svet24.si

Grob 'arhitekta holokavsta' odprt

srečna ženska Dobra karma

12 astroloških znakov in hvaležnost do konca ...

dejan-krajnc Njena.si

Koliko je bila vredna irokeza Poskočnega Dejana?

ksenija sešel zadnje slovo Njena.si

'Ksenija hvala bogu ni več trpela, ni čutila ...

Magazin

Slovenski rokometaši danes začenjajo "misijo Katar 2015"

Deli na:
Slovenski rokometaši danes začenjajo "misijo Katar 2015"

Foto: Bobo

Slovenska moška rokometna reprezentanca v svojem tradicionalnem pripravljalnem taboru v Zrečah danes začenja "misijo Katar 2015". Na najbolj pomembni reprezentančni akciji v tej sezoni, svetovnem prvenstvu v Dohi, bo Slovenija branila četrto mesto, ki ga je osvojila pred dvema letoma v Španiji.

Slovenski selektor Boris Denić na začetku priprav ne bo mogel računati na vse svoje izbrance, nekateri rokometni legionarji iz Francije in Nemčije se jim bodo pridružili po božičnih ali novoletnih praznikih.

Slovenija bo prvi tekmovalno-pripravljalni akciji imela v Celju, kjer se bo na tako imenovanem "novoletnem turnirju" 27. decembra pomerila z Egiptom, dan kasneje pa še z Alžirijo. Na teh dveh tekmah zagotovo ne bodo igrali Gorazd Škof, Dragan Gajić in Miha Žvižej, saj bodo nastopili na francoski tekmi all-stars, manjkali bodo tudi igralci nemških klubov: Miladin Kozlina, Primož Prošt, Jure Natek in Marko Bezjak. Izbrana vrsta bo v polni postavi nastopila na turnirju na Danskem, kjer se bo med 9. in 11. januarjem prihodnje leto pomerila z domačo reprezentanco, Švedsko in Islandijo.

Slovenija bo na SP v Katarju igrala v skupini A. V prvem krogu (16. januar) se bo najprej pomerila s Čilom, v drugem (17. januar) z Belorusijo, v tretjem (19. januar) s Katarjem, v četrtem (21. januar) z Brazilijo in petem (23. januar) s Španijo. V osmino finala se bodo uvrstile reprezentance od prvega do četrtega mesta, zadnji dve izbrani vrsti pa bosta nastopili v predsedniškem pokalu.

Na Denićevem seznamu so naslednji igralci:
- vratarji: Gorazd Škof (Nantes), Primož Prošt (Göppingen), Matevž Skok (Celje Pivovarna Laško) in Klemen Ferlin (Gorenje Velenje);
- krilni igralci: Luka Žvižej (Celje Pivovarna Laško), Simon Razgor, David Špiler (oba Meškov Brest), Dragan Gajić, Vid Kavtičnik (oba Montpellier), Gašper Marguč (Veszprem) in Mario Šoštarič (Gorenje Velenje);
- zunanji igralci: Klemen Cehte (Payd D'Aix), Marko Bezjak, Jure Natek (oba Magdeburg), Miladin Kozlina (Minden), Dean Bombač (Pick Szeged), Uroš Zorman (Vive Targi Kielce), Sebastian Skube (Björringbro-Silkeborg), Jure Dolenec (Montpellier), David Miklavčič (Celje Pivovarna Laško), Mitja Nosan in Staš Skube (oba Gorenje Velenje);
- krožni napadalci: Miha Žvižej (Touluse), Matej Gaber (Montpellier), Uroš Bundalo (Tremblay) in Blaž Blagotinšek (Celje Pivovarna Laško).

loading...
Loading...