Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Za Čeferina je "ferrari" Lige prvakov preveč vreden, da bi VAR vpeljal brez testiranja

Deli na:
Za Čeferina je "ferrari" Lige prvakov preveč vreden, da bi VAR vpeljal brez testiranja

Aleksander Čeferin - Foto: m24.si

Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin je v pogovoru za osrednji italijanski športni časnik La Gazzetta dello Sport dejal, da bi takoimenovani video nadzorni sistem VAR v ligi prvakov lahko uvedli šele v sezoni 2019/20 ter na evropskem prvenstvu leta 2020, ki bo v kar 13 državah na stari celini.

Čeferin je v pogovoru za italijanski časnik dejal, da je potreben tehten premislek pri uvajanju nove tehnologije, ki jo v tej sezoni testirajo v nemški bundesligi, italijanski serie A in portugalski primeiri, v elitni španski ligi pa naj bi ga uvedli v naslednji sezoni.

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) jo je uporabila tudi na nedavnem svetovnem klubskem prvenstvu in spet poskrbela za razprave med privrženci nogometa. Na eni strani so tisti, ki trdijo, da so tekme zdaj bolj poštene, saj lahko sodniki spremenijo napačno odločitev ali preverjajo prepovedane položaje, ki so morda ušli stranskim sodnikom. Po drugi strani pa naj bi nogomet izgubljal privlačnost, pogoste prekinitve zaradi ogledov posnetkov pa naj bi po mnenju nasprotnikov videa uničevale žar nogometne igre.

"V ligi prvakov bi video nadzorni sistem VAR lahko uvedli v sezoni 2019/20. Na tekmah v Nemčiji in Italiji ter na tekmah angleškega pokal FA je bilo v tej sezoni že nekaj zelo 'zabavnih' dogodkov na račun tega novega nadzornega sistema. V interesu Uefe je, da poiščemo ustrezne rešitve v tej smeri," je v pogovoru za časnik La Gazzetta dello Sport med drugim dejal Čeferin. Z uvedbo se mu ne mudi, saj pravi: "Liga prvakov je kot ferrari oziroma porsche. Ne moreš ga voziti kar takoj. Najprej ga moraš testirati."