20240418_125151 Svet24.si

Ugledni voditelj Deutsche Welle o dvigu skrajne ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1694618501-img-8801-purg-1694618444412 Necenzurirano

19 kirurgov pisalo ministrici, naj ustavi načrte ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Tekmovalci Njena.si

Sprememba v programu in razočaranje za ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Vojno zvezd bodo marca snemali tudi v Dubrovniku

Deli na:
Vojno zvezd bodo marca snemali tudi v Dubrovniku

Foto: Bobo

Direktor hrvaškega avdiovizualnega centra Hrvoje Hribar je potrdil, da bodo tudi v Dubrovniku snemali scene novega nadaljevanja enega najbolj priljubljenega filmov vseh časov Vojne zvezd. Filmska ekipa Vojzne zvezd bo v starem mestnem jedru v Dubrovniku med 9. in 16 marcem, so potrdili iz producentske hiše Space Bear Industries.

Hribar je nedavno v pogovoru za hrvaško televizijo dejal, da priprave na snemanje novega nadaljevanja Vojne zvezd potekajo že dva meseca, a zaradi obveznosti do producentov niso smeli prej objaviti uradne novice.

Hrvaški mediji so minuli mesec povzeli poročanje ameriškega ljubiteljskega portala makingstarwars.net, da bodo osmi film vesoljske sage Vojna zvezd začeli snemati februarja v Londonu ter da bodo filmske ekipe marca v Dubrovniku.

Hribar je poudaril, da bodo med snemanjem v Dubrovniku zaslužili približno 38 milijonov kun, kar bo največja posamezna tovrstna investicija na Hrvaškem doslej. Srednjeveške zgradbe v Dubrovniku so že uporabili pri snemanju Igre prestolov.

Pojasnil je, da bodo v Dubrovniku posneli eno idilično sceno, najbolj znano hrvaško turistično mesto pa bo postalo čudežno filmsko mesto.

"Dubrovnik ne bo najlepše mesto na svetu, temveč v galaksiji. Dubrovnik odhaja v vesolje in to je neprecenljivo za vse, ki se ukvarjajo s turistično promocijo," je dodal.

Britanski producenti iz Space Bear Industries so napovedali, da bodo dva dni postavljali sceno, snemati pa bodo začeli 11. marca. Poleg na mestnem ozidju, bodo snemali tudi na najbolj znani dubrovniški ulici Stradunu in okoliških trgih, v starem mestnem pristanišču in na plaži Banj.