mojca mavec Dobra karma

'Po slovenskih merilih sem nemogoča,' pravi ...

horoskop_zodiak_znaki Svet24.si

Horoskop za soboto, 8. avgusta

josip broz tito davorjanka paunovic Reporter.si

To je bila najbolj vroča Titova ljubezen: seksa ...

zrče, novalja, plaža Svet24.si

Okužbo v zadnjem mesecu potrdili pri 16 mladih, ...

pivec3 Necenzurirano

Aleksandra Pivec je žrtev – same sebe #kolumna

bejrut, eksplozija, amonijev-nitrat Odkrito.si

Zakaj je eksplozija v Bejrutu bila tako ...

tom in jan Njena.si

KMETIJA: Takšen je maček Tom po skoraj enem letu...

Magazin

V Dubrovniku začeli priprave na snemanje Vojne zvezd

Deli na:
V Dubrovniku začeli priprave na snemanje Vojne zvezd

Foto: Arhiv Reporterja

Najbolj znana ulica v starem mestnem jedru v Dubrovniku, Stradun, je bila v sredo zvečer prvič zaprta za domačine, saj so tam potekale vaje za snemanje novega nadaljevanja Vojne zvezd. Župan Dubrovnika Andro Vlahušić je pojasnil, da bodo snemanja potekala večinoma v nočnih urah ter da bodo zaprta za javnost.

V Dubrovniku bodo med 9. in 16. marcem snemali prizore novega nadaljevanja enega najbolj priljubljenih filmov vseh časov Vojne zvezd. Delovno ime osmega filma vesoljske sage je Space Bear, svetovna premiera je napovedana za december 2017.

Vlahušić je v sredo ocenil, da gre za enega najbolj zahtevnih filmskih projektov v zgodovini filma. "Srečni smo, da živimo v Dubrovniku, ki je gostitelj tako pomembnega filma", je dejal.

Opozoril je, da bo zaradi snemanja onemogočen nočni sprehod po Stradunu. Med snemanjem Igre prestolov so bili v Dubrovniku zaprti nekateri drugi deli v starem mestnem jedru, ne pa Stradun, ki so ga za potrebe Vojne zvezd nekoliko spremenili.

Župan se je še zahvalil producentom, ker so upoštevali življenje meščanov. Zaradi snemanja filma med drugim ne bo ovirano posredovanje rešilcev, gasilcev in drugih nujnih služb. Če bo potrebno, bodo snemanje tudi prekinili.

Britanski producenti iz Space Bear Industries so napovedali, da bodo poleg Straduna in na okoliških trgih snemali tudi na mestnem ozidju, v starem mestnem pristanišču in na plaži Banj.

V hrvaškem avdio-vizualnem centru so minuli mesec sporočili, da bodo med snemanjem v Dubrovniku zaslužili približno pet milijonov evrov.

Loading...