horoskop_zodiak_znakijpg Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 19. januarja

Giorgos Parasiris; Savina Atai Dobra karma

Konec je! Savina po sedmih letih zapustila ...

Khagendra Thapa Magar Svet24.si

FOTO: Poslovil se je najmanjši človek na svetu

karl-erjavec Svet24.si

Karl Erjavec se ne umika le iz politike, ampak ...

opravičevanje Dobra karma

12 astro znakov - 24 različic opravičevanja

barbara-mucić Njena.si

To je prava ljubezen atraktivne Barbare

Archie, princ Harry Njena.si

Harry ločen od sina

Magazin

V Dubrovniku začeli priprave na snemanje Vojne zvezd

Deli na:
V Dubrovniku začeli priprave na snemanje Vojne zvezd

Foto: Arhiv Reporterja

Najbolj znana ulica v starem mestnem jedru v Dubrovniku, Stradun, je bila v sredo zvečer prvič zaprta za domačine, saj so tam potekale vaje za snemanje novega nadaljevanja Vojne zvezd. Župan Dubrovnika Andro Vlahušić je pojasnil, da bodo snemanja potekala večinoma v nočnih urah ter da bodo zaprta za javnost.

V Dubrovniku bodo med 9. in 16. marcem snemali prizore novega nadaljevanja enega najbolj priljubljenih filmov vseh časov Vojne zvezd. Delovno ime osmega filma vesoljske sage je Space Bear, svetovna premiera je napovedana za december 2017.

Vlahušić je v sredo ocenil, da gre za enega najbolj zahtevnih filmskih projektov v zgodovini filma. "Srečni smo, da živimo v Dubrovniku, ki je gostitelj tako pomembnega filma", je dejal.

Opozoril je, da bo zaradi snemanja onemogočen nočni sprehod po Stradunu. Med snemanjem Igre prestolov so bili v Dubrovniku zaprti nekateri drugi deli v starem mestnem jedru, ne pa Stradun, ki so ga za potrebe Vojne zvezd nekoliko spremenili.

Župan se je še zahvalil producentom, ker so upoštevali življenje meščanov. Zaradi snemanja filma med drugim ne bo ovirano posredovanje rešilcev, gasilcev in drugih nujnih služb. Če bo potrebno, bodo snemanje tudi prekinili.

Britanski producenti iz Space Bear Industries so napovedali, da bodo poleg Straduna in na okoliških trgih snemali tudi na mestnem ozidju, v starem mestnem pristanišču in na plaži Banj.

V hrvaškem avdio-vizualnem centru so minuli mesec sporočili, da bodo med snemanjem v Dubrovniku zaslužili približno pet milijonov evrov.

loading...
Loading...