900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Bodo novega Jamesa Bonda snemali tudi v Dubrovniku?

Deli na:
Bodo novega Jamesa Bonda snemali tudi v Dubrovniku?

Foto: Arhiv Reporterja

Producenti novega nadaljevanja filmske zgodbe o britanskem obveščevalcu Jamesu Bondu se pogajajo o snemanju 25. celovečerca o agentu 007 v Dubrovniku, je za hrvaške medije potrdil dubrovniški župan Andro Vlahušić. Novi film, ki ima delovni naslov Bond 25, bo v kinodvoranah predvidoma konec leta 2017.

"Pogajamo se, za Bonda bo treba plačati. Z Jamesom Bondom se ni lahko pogajati, a če se že pogovarjamo o denarju, je to že dober znak", je Vlahušić povedal za hrvaške medije. Spomnil je, da je mesto dobilo denar za snemanje filmov Igre prestolov in Vojna zvezd, za Bonda pa bi morali, obratno, plačati.

Mehiške oblasti so za zadnji film o Bondu, Spectre, plačali družbam Sony Pictures Entertainment in Metro-Goldwyn-Mayerju 20 milijonov dolarjev. Del filma so zato snemali v Mehiki in državo predstavili na čim bolj privlačen način.

Lastnikom franšize Jamesa Bonda se zdi zanimivo, da je avtor lika britanskega obveščevalca Ian Fleming za agenta 007 povzel dele življenja resničnega obveščevalca Dušana Popova, ki je do druge svetovne vojne živel v Dubrovniku. Popov je bil med drugo svetovno vojno dvojni agent britanske MI6 in nacističnega Abverja, umrl je leta 1981.

"Morda bodo te podrobnosti izkoristili v novem nadaljevanju, ki bi ga lahko snemali v Dubrovniku", ugiba danes Jutarnji list. Obenem navaja, da bo 25. Bond verjetno nadaljevanje prejšnjega filma Spectre. To bi pomenilo, da se bo Bond znova zoperstavil negativcu Ernstu Stavru Blofeldu, ki si želi vladati svetu.

Ni še jasno, ali bo britanski igralec Daniel Craig še petič prevzel vlogo Bonda.

Hrvaški mediji so pred časom ugibali, ali bo James Bond morda kdaj tudi Hrvat, hollywoodski igralec Goran Višnjić, a se na te informacije producenti filma niso nikoli odzvali.