900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

VIDEO: Angleški Wembley pel Marseljezo s Francozi

Deli na:
VIDEO: Angleški Wembley pel Marseljezo s Francozi

Foto: Reuters

Pred začetkom prijateljske tekme med nogometnima reprezentancama Anglije in Francije na Wembleyju v Londonu so v čast umrlim v petkovem terorističnem napadu v Parizu navijači obeh ekip zapeli francosko himno. Osemdeset tisoč navijačev na čelu z britanskim primerom Davidom Cameronom in princem Williamom je zapelo Marseljezo.

Besedilo himne so prikazali na stadionskih velikih zaslonih, za glasbo je poskrbela glasbena skupina na zelenici stadiona Wembley, angleški navijači pa so iz barvnih kartic prikazali francosko zastavo. Številni navijači so razprostrli francoske zastave, na eni od mnogih so zapisali #Pray for Paris.

Princ Williams, francoski selektor Didier Deschamps in angleški Roy Hodgson ter predsednika francoske in angleške nogometne zveze Noel Le Graet in Greg Dyke so ob zelenico prinesli cvetje v spomin mrtvih.

Na zelenici sta bila tudi Francoza Lassana Diarra, ki je v napadu ostal brez sestrične, in Antoine Greizmann, katerega sestra je ušla morilcem v dvorani Bataclan.

 

Le match amical Angleterre-France au stade Wembley a été marqué par La Marseillaise reprise en choeur par les spectateurs, en hommage aux victimes des attentats de Paris.

Posted by Le Téléjournal 18 h on Tuesday, November 17, 2015