nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Janša in Krkovič sta zadnji žrtvi komunistov

Deli na:
Janša in Krkovič sta zadnji žrtvi komunistov

Foto: Jože Biščak

„Mineva 25 let, ko so me v Bosni zasliševali zaradi tega, ker sem v kasarni pel Zdravljico,“ je danes pred sodiščem dejal Tomaž Smole.

Danes mineva že 91. dan, odkar je Janez Janša, žrtev politično montiranega procesa, v nepravičnem in nezakonitem zaporu, s čimer so njemu in njegovi družini kršene človekove pravice in temeljne svoboščine, so zapisali v Odboru 2014, ki vsak dan pred vrhovnim sodiščem organizira proteste proti krivičnemu in politično motiviranemu slovenskemu pravosodju ter v podporo Janezu Janši in Tonetu Krkoviču. Primer Patria po njihovo predstavlja enega izmed mnogih primerov kršitev človekovih pravic in temeljnih svoboščin, ki jih vsakodnevno doživljajo številne državljanke in državljani Republike Slovenije, zato bo Odbor 2014 še naprej nadaljeval z izvajanjem vsakodnevnih aktivnosti, vse dokler ne bo dejansko vzpostavljena vladavina prava, človekove pravice in temeljne svoboščine ter uveljavljena demokratična država. Danes okoli 200 protestnikov nagovorili Tomaž Smole, Ksenija Sever, Ivan Klemenčič in Klavdija Operčkal.

Tomaž Smole je še povedal, da ga med služenjem vojaškega roka (še v nekdanji Jugoslaviji) niso zasliševali o Sloveniji, Milanu Kučanu ali komurkoli drugemu, ampak zanimal jih je Janez Janša. „Pred 25 leti je bilo slovenski osamosvojitvi ime Janez Janša, skupaj s pokoncnimi ljudmi, ki danes delijo njegovo usodo,“ je dejal Smole in dodal: „Vi vztrajniki ste razlog, zakaj se osamosvojiteljev in krivic, ki se jim godijo, ne bo nikoli pozabilo.“ Po njegovo bodo sanje o svobodni domovini spet dovoljene in jih bodo delili tudi tisti, ki so zaradi teh sanj bili, ali so preganjani.

Ksenija Sever je dejala, naj sodniki s trajnimi mandati nehajo zavlačevati in naj priznajo zmoto ter končajo farso v zadevi Patria. Zaključila je: „Pozovimo Mira Cerarja, naj se izjasni o sodbi Janeza Janše. Če nima časa, naj pogodbeno napiše pravno mnenje.“

Ivan Klemenčič je menil, da je za trajen preobrat v sodstvu potrebna lustracija. „Janez Janša in Tone Krkovic sta sedaj zadnji žrtvi komunistov in njihove državljanske vojne,“ je poudaril in dodal, da je bil komunizem tisti, ki je razdvojil slovenski narod. „Državljanska vojna ni končana, ni bilo soočenja z resnico. Nadaljuje se v oblikah montiranih procesov in diskreditacij,“ je zaključil Klemenčič.

Sicer je Aleš Primc, eden od voditeljev Odbora 2014, dejal, da gre kršenje človekovih pravic čez rob, zato bodo delovanje odbora okrepili. „Vsi vemo, da so volitve blizu, ker je Masleša povedal, da bo pet dni pred volitvami razpisal senat in sejo v zadevi Patria,“ je povedal Primc.