Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Velika točka Slovencev proti Angležem - pa bi lahko slavili tudi zmago

Deli na:
Velika točka Slovencev proti Angležem - pa bi lahko slavili tudi zmago

Foto: Bobo

Slovenska nogometna reprezentanca je na tretji tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018 v Stožicah proti Angliji igrala 0:0. Izbrance Srečka Katanca naslednja preizkušnja čaka novembra na Malti.

* Stadion Stožice, gledalcev 13.274, sodniki: Aytekin, Schiffner in Kleve (vsi Nemčija).
* Strelci: /.
* Slovenija: Oblak, Jokić, Cesar (od 68. Mevlja), Samardžić, Struna, Krhin (od 84. Omladič), Kurtić, Verbič, Birsa (od 59. Kronaveter), Iličić, Bezjak.
* Anglija: Hart, Stones, Cahill, Rose, Walker, Henderson, Alli (od 73. Rooney), Dier, Lingard, Walcott (od 62. Townsend), Sturridge (od 81. Rashford).
* Rumeni kartoni: Birsa, Kronaveter, Struna; Dier, Sturridge, Cahill, Lingard.
* Rdeči karton: /.

Slovenska izbrana vrsta je v petem poskusu osvojila prvo točko proti zglednim tekmecem z Otoka. Angleži so doslej dobili vse štiri medsebojne tekme, danes pa so bili kljub premoči v posesti žoge in terenski pobudi tudi na pragu poraza. Reševal jih je vratar Joe Hart, ki je ustavil kar nekaj nevarnih poskusov Slovencev, enkrat pa ga je rešil okvir vrat. Slovenci so tako po treh tekmah pri petih točkah v skupini F, Angleži jih imajo sedem.

Selektor Katanec je tekmo začel z identično postavo kot proti Slovaški, le da je Jasmin Kurtić začel na levi, Benjamin Verbič pa na desni strani zvezne vrste. Pri Angliji pa je najbolj odmevala posaditev kapetana Wayna Rooneyja na klop, njegovo mesto je zavzel Eric Dier, kapetanski trak pa Jordan Henderson.

Kmalu po uvodu so si Angleži priigrali polpriložnost, a je Jan Oblak dobro posredoval. Toda v deseti minuti so imeli znova borbeni in pogumni Slovenci izjemno priložnost za vodstvo, najprej se je po napaki Angležev sam pred Joejem Hartom znašel Bezjak, a je gostujoči vratar žogo odbil, ta se je malce pozneje znašla še pri Jasminu Kurtiću, ki je z roba kazenskega prostora zatresel vratnico.

V 15. minuti je Rene Krhin v kazenskem prostoru zaprl in zrušil Daniela Sturridgea, a se sodniki niso odločili za najstrožjo kazen za Angleže, ki so znova poskusili v 23. minuti, a je Theo Walcott od daleč slabo (previsoko) meril. Angleži so sicer vse bolj prevzemali pobudo, imeli več žogo v posesti, toda strnjeni Slovenci so dobro zapirali poti proti svojemu golu, tako da se je polčas končal brez zadetkov.

Takoj po začetku drugega polčasa so Slovenci lepo izigrali obrambo gostov, Josip Iličić je podal v sredino kazenskega prostora, a tam ni bilo pravega naslovnika. Le malce zatem je z glavo poskusil Boštjan Cesar, a je Joe Hart žogo izbil, še bolj vroče je bilo po naslednjem kotu, ko je z glavo streljal Kurtić, Hart pa je tudi s pomočjo okvirja vrat mrežo ohranil nedotaknjeno.

Angleži so v drugem polčasu prvič resneje zagrozili v 56. minuti, toda strel Deleja Allija je Jan Oblak brez težav ukrotil, tako kot v 63. Androsa Townsenda. Na drugi strani je v 58. minuti od daleč sprožil Iličić, a meril le malo mimo gola.

V 70. minuti je sam proti Hartu stekel Iličić, prišel malce preveč na levo, tako da je angleški vratar tudi takrat obranil poskus Slovenca. V 76. minuti je v kazenski prostor Slovenije po levi strani prišel Danny Rose, a povsem neoviran zgrešil cilj. Tri minute zatem je z roba kazenskega prostora sprožil Rooney, a bil tudi on premalo natančen.

V 81. minuti je Oblak še mojstrsko obranil močan strel Jesseja Lingarda, tako da se je tekma končala brez golov.