stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

V Milanu ponovitev finala izpred dveh let: Real proti Atleticu

Deli na:
V Milanu ponovitev finala izpred dveh let: Real proti Atleticu

Foto: Getty Images

Nogometaši madridskega Reala so drugi finalisti lige prvakov. Na povratni tekmi so pred domačimi navijači premagali Manchester City z 1:0 (1:0). Prva tekma se je na Otoku končala z 0:0.

* Stadion Santiago Bernabeu, gledalcev 78.000, sodniki: Skomina, Praprotnik in Vukan (vsi Slovenija).
* Strelec: 1:0 Fernando (20./avtogol).
* Real Madrid: Navas, Carvajal, Ramos, Pepe, Marcelo, Modrić (od 88. Kovačić), Isco (od 67. Rodriguez), Kroos, Ronaldo, Jese (od 55. Vazquez), Bale.
* Manchester City: Hart, Sagna, Otamendi, Kompany (od 10. Mangala), Clichy, Fernando, Fernandinho, Navas (od 69. Iheanacho), Yaya Toure (od 62. Sterling), De Bruyne, Agüero.
* Rumeni kartoni: Vazquez; De Bruyne, Fernando, Otamendi.
* Rdeči karton: /.

Real se je uvrstil v svoj 14. finale v najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju. V finalu, ki bo 28. maja v Milanu, se bo pomeril z mestnim tekmecem Atleticom Jana Oblaka, ki je v torek po zaslugi zadetka v gosteh izločil münchenski Bayern. Real in Atletico sta se v finalu lige prvakov srečala že pred dvema letoma, takrat je bil po podaljških uspešnejši "beli balet" in prišel do desetega tovrstnega naslova.

City, ki je sploh prvič zaigral v polfinalu tega tekmovanja (Real že 27-ič), je bil proti gostitelju, ki je že šestič zaporedoma med najboljšimi štirimi v Evropi, premlačen v napadu. Real je tako malce izboljšal statistiko uspešnosti v polfinalih lige prvakov, od zadnjih sedmih poskusov se je drugič prebili v finale.

Po mirnem začetku, v katerem sta za največ razburjenja poskrbeli poškodba Vincenta Kompanyja in strel z glavo Cristiana Ronalda v 14. minuti, so Madridčani podjetnejšo igro kronali v 20. minuti, ko je po podaji Danija Carvajala iz bližine močno z desne strani streljal (ali poskusil podati) Gareth Bale, žoga pa je oplazila Fernanda in končala za hrbtom Joeja Harta.

V 36. minuti so domači, ki so tako zmagali na vseh šestih domačih tekmah te sezone lige prvakov, znova zatresli mrežo, a je bil Pepe v prepovedanem položaju, tako da so slovenski sodniki, glavni je bil Damir Skomina, zadetek pravilno razveljavili. Gosti so v prvem polčasu le stežka spravili skupaj nekaj zaporednih podaj, v 44. minuti pa je Fernandinho vendarle resno zagrozil, ko je z roba kazenskega prostora zadel vratnico.

V uvodu drugega polčasa se je v 52. minuti Luka Modrić znašel sam pred Hartom, a je bil slednji uspešnejši. Tako kot v 55. minuti po Ronaldovem strelu z glavo. Štiri minute zatem je Ronaldo, s 16 goli daleč najboljši strelec tekmovanja, malce z desne strani kazenskega prostora poskusil še z nogo, Hart pa je bil spet uspešnejši.

V 64. minuti je Bale s strelom z glavo že premagal Harta, a zatresel le prečko. Po obdobju brez priložnosti je v 84. minuti s prostega strela z leve strani Kevin De Bruyne zadel le zunanji del mreže, v 89. minuti pa je Sergio Agüero od daleč žogo poslal le malce čez prečko. City tako nadaljuje niz izpadov v Uefinih tekmovanjih (zdaj traja že šest tekem), ko je na prvi tekmi remiziral.